Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unei tinere din India, venită pentru prima dată la Târgu Jiu. A avut emoţii când a văzut în realitate operele lui Brâncuşi

La umbra capodoperelor lui Brâncuşi, popoarele lumii au făcut spectacol cu portul lor. Dragostea pentru frumos şi tradiţii a adus peste 100 de artişti din Bulgaria, Macedonia şi India care au dansat şi sărbătorit în inima oraşului Târgu Jiu, la Festivalul Internaţional de Folclor "Acasă la Brâncuşi". 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 25.08.2023, 21:39

Vezi și

Un infinit de culori şi dans lângă Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului. Ritmuri tradiţionale din India, Bulgaria, Macedonia, Ucraina şi Republica Moldova au răsunat timp de patru zile acasă la Brâncuși, un iubitor al tradiţiilor şi portului popular.

Indiancă: Purtăm ghungroo, clopoţei şi dacă punem ghungroo, nu ne încălţăm. 

Emoţii uriaşe la vederea operelor lui Brâncuşi

Lina a venit din India şi mărturiseşte că a avut emoţii uriaşe când a văzut în realitate operele favorie din moştenirea marelui sculptor român.

Pe acelaşi subiect

Lina, indiancă: Este un loc foarte frumos, cu o cultură bogată, o moştenire bogată şi chiar ne-a plăcut să explorăm oraşul şi să dansăm aici. 

Spectatorii au admirat cu încântare parada costumelor

Spectatorii au admirat cu încântare parada costumelor spectaculoase pe sub Poarta Sărutului.

Femeie din Bulgaria: Şorţul este vechi de 50 de ani şi poate şi mai mult. Să arătăm Bulgaria ce poate, cu dansuri, cântece.

Reporter: Cum vă simţiţi aici acasă la Brâncuşi?

Femeie din Bulgaria: Foarte bine, vă înţelegem vorba, şi suntem ca în Bulgaria

Clipe de pace pentru ansamblul din Ucraina

Pentru ansamblul venit din Ucraina la Târgu Jiu, festivalul a fost ocazia de a trăi câteva clipe de pace. 

Cristina Velicko, reprezentant ansamblu Ucraina: Ansamblul de dansatori frumoşi cu care am venit în acest an sunt pentru prima oară, sunt mai micuţi pentru că din păcate cei mai mari, care au deja 18 ani nu au putut să traverseze, să treacă graniţa. 

Reporter: Cum te simţi aici?

Ucraineancă: Foarte frumos, nu avem sirene aici, foarte frumos, mi-a plăcut.

Gheorghe Porumbel, director Ansamblul Doina Gorjului: După o pauză de trei ani provocată de pandemie, a fost ca o descătuşare. 

Gazde pentru cele şase ansambluri populare de peste mări şi ţări au fost folcloriştii de la Doina Gorjului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Reacţia unei tinere din India, venită pentru prima dată la Târgu Jiu. A avut emoţii când a văzut în realitate operele lui Brâncuşi