Antena Meniu Search
x

Titularizare 2019. Au fost publicate modele de subiecte şi bareme de corectare

Ministerul Educației a publicat, miercuri, 19 decembrie, modelele de subiecte şi baremele de corectare pentru examenul de titularizare 2019.

Ministerul Educației a publicat, miercuri, 19 decembrie, modelele de subiecte şi baremele de corectare pentru examenul de titularizare 2019.

Conform datei înscrise pe modelele de subiecte publicate pe site-ul ministerului, examenul de titularizare 2019 ar urma să aibă loc pe 17 iulie 2019.

Pentru a se titulariza, adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7, atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Titularizare 2019. Subiecte limba şi literatura română

Pe acelaşi subiect

În modelul de subiect la română, pentru viitoarii profesori, se cer, între altele, elaborarea unui eseu structurat, de 900 – 1500 de cuvinte, în care să se motiveze încadrarea liricii lui Tudor Arghezi într-o perioadă sau într-un curent cultural/literar.

Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total obținut pentru lucrare

Se mai cere, de asemenea, recunoașterea unui diftong, numirea unor antonime, explicarea rolului cratimei ori menționarea funcțiilor sintactice ale unor cuvinte dintr-un enunț.  

O altă cerinţă este redactarea unui text de una-două pagini referitor la "finalitățile educației, în contextul funcționalității procesului de învățământ".

Vezi aici modele de subiecte titularizare 2019 la toate disciplinele de concurs

Titularizare 2019. Bareme de corectare limba română

Se punctează orice modalitate de rezolvare corectă a cerinţelor. 

Nu se acordă fracţiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem.

Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total obținut pentru lucrare. 

Toate subiectele sunt obligatorii, iar timpul de lucru efectiv este de patru ore. 

Vezi aici bareme de corectare titularizare 2019 la toate disciplinele de concurs

Repartizare profesori după titularizare

În 2018, la proba scrisă s-au prezentat 24.070 de candidaţi.

2.531 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 61 de candidaţi au fost eliminaţi (dintre care 27 pentru fraudă, iar 34 de participanţi pentru lipsa documentelor de identitate, adeverinţelor de absolvire etc.).

Lucrările a 18 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Titularizare 2019. Au fost publicate modele de subiecte şi bareme de corectare