Antena Meniu Search
x

Tradiţia iudaică şi scrierile islamului, aduse ca argumente în favoarea referendumului pentru familie

Consiliul Consultativ al Cultelor din România a transmis că susţine referendumul pentru redefinirea căsătoriei aducând drept argumente tradiţia iudaică şi scrierile islamului.

Tradiţia iudaică şi scrierile islamului, aduse ca argumente în favoarea referendumului pentru familie - Arhivă

Consiliul Consultativ al Cultelor din România a transmis că susţine referendumul pentru redefinirea căsătoriei aducând drept argumente tradiţia iudaică şi scrierile islamului.

După întrunirea din 2 octombrie, în şedinţă anuală de lucru de la Palatul Patriarhiei - prezidată de preasfinţitul Mihai Frăţilă, episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti, delegat al preafericitului Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică (potrivit statutului care prevede preşedinţia prin rotaţie) - Consiliul Consultativ al Cultelor din România „salută cu speranţă decizia de organizare, în zilele de 6 - 7 octombrie 2018, a referendumului pentru clarificarea textului Constituţiei României, în sensul de înlocuire a formulării privind căsătoria ca  «uniune între soţi», cu formularea «uniune între un bărbat şi o femeie»”.

„În tradiţia iudaică, încă din Tora, este înscris faptul că familia trebuie să fie uniune între un bărbat şi o femeie, iar cel care nu îndeplineşte această poruncă încalcă credinţa în Dumnezeul Unic. Potrivit învăţăturii creştine, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie a fost binecuvântată şi cinstită de Mântuitorul Iisus Hristos prin prezenţa Sa, a mamei Sale şi a ucenicilor Săi, la Nunta din Cana Galileii, unde a săvârşit minunea transformării apei în vin (cf. Ioan 2, 1-11), arătând astfel valoarea sfântă a familiei conjugale. În scrierile islamului (Coran şi Sunnah), familia este definită ca uniunea între un bărbat şi o femeie, iar drepturile şi responsabilităţile fiecărui membru al familiei sunt indicate detaliat şi ocrotite”, argumentează Consiliul Consultativ al Cultelor din România.

În acest sens, Consiliul Consultativ al Cultelor din România îşi reafirmă susţinerea pentru definirea „mai precisă” în textul Constituţiei a căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie. „Familia naturală şi tradiţională se întemeiază, aşadar, pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pentru a cultiva iubirea reciprocă şi a da naştere la copii. Doar astfel înţeleasă, familia asigură perpetuarea societăţii umane”, au conchus reprezentanţii CCCR.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tradiţia iudaică şi scrierile islamului, aduse ca argumente în favoarea referendumului pentru familie