Antena Meniu Search
x

Tragedii și accidente în lanț, după codul portocaliu de gheață

Ploaia de gheaţă a provocat tragedii şi accidente în lanţ, a închis drumuri şi a izolat localităţi. Patru tineri au murit în Teleorman, după ce au derapat pe şoseaua acoperită de polei. În Mureş, Brăila şi Galaţi, drumurile au fost patinoare imposibil de traversat pe patru roţi.

Vezi și

Ploaia de gheaţă a provocat tragedii şi accidente în lanţ, a închis drumuri şi a izolat localităţi. Patru tineri au murit în Teleorman, după ce au derapat pe şoseaua acoperită de polei. În Mureş, Brăila şi Galaţi, drumurile au fost patinoare imposibil de traversat pe patru roţi. Maşinile s-au răsturnat sau au ajuns în şanţuri, iar tirurile s-au blocat în coloane. Şi în Bucureşti, şoselele îngheţate le-au dat de furcă şoferilor. Atenţie, imagini cu un puternic impact emoţional.

Un accident în lanţ a avut loc aseară pe şoseaua Petricani din Capitală. Din cauza drumului îngheţat, un taximetrist nu a mai putut să controleze volanul şi a intrat într-un semafor. Şoferii celorlalte maşini care circulau în zonă nu au mai avut timp să frâneze. Au derapat şi au lovit taxi-ul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. În toată Capitala, echipajele Poliţiei Rutiere au ieşit pe bulevarde şi i-au obligat pe şoferi să circule cu viteză redusă.

Mai multe accidente s-au petrecut şi în judeţul Buzău, pe Drumul European 85. Un microbuz cu cinci pasageri a derapat pe şoseaua îngheţată şi s-a răsturnat. Oamenii au scăpat însă cu răni minore. La câţiva kilometri, mai multe autoturisme s-au ciocnit, după ce au alunecat pe gheaţă. La fel s-a întâmplat şi cu un tir, care a derapat şi a ieşit în afara drumului.

Accident cu 4 morți în Teleorman

Cel mai grav accident s-a petrecut însă ieri, pe un drum din Teleorman. Patru prieteni au murit pe loc într-o maşină care s-a rupt efectiv în două după ce a derapat pe gheaţă şi a lovit un copac. Impactul a fost atât de violent, încât două victime au fost găsite pe câmp, la zeci de metri distanţă de resturile autoturismului. Toţi cei patru tineri erau cântăreţi şi se întorceau de la o petrecere.

Accidente în lanţ s-au produs toată ziua, după ce ploaia de gheaţă a pus mai multe judeţe din sudul ţării sub cod portocaliu de polei.

În Galaţi şi Brăila, ploaia îngheţată a închis drumuri, a rupt cabluri electrice şi a lăsat sate fără curent.Fenomenul de freezing rain apare atunci când temperaturile la nivelul solului sunt sub pragul îngheţului, iar picăturile de apă care trec mai întâi printr-un strat de aer mai cald, îngheaţă pe loc când ating o suprafaţă foarte rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Tragedii și accidente în lanț, după codul portocaliu de gheață