Antena Meniu Search
x

Trandafirul, sărbătorit la Festivalul Rozelor de la Cimbrud, în Alba

Trandafirul, simbolul iubirii, a fost sărbătorit cu mare fast la Cimbrud în judeţul Alba. Sute de soiuri parfumate au fost atent aranjate în care alegorice care au defilat pe străzile urbei spre deliciul localnicilor şi al turiştilor.

de Redactia Observator

la 30.06.2019, 00:15

Vezi și

Trandafirul, simbolul iubirii, a fost sărbătorit cu mare fast la Cimbrud în judeţul Alba. Sute de soiuri parfumate au fost atent aranjate în care alegorice care au defilat pe străzile urbei spre deliciul localnicilor şi al turiştilor. Din coloratele roze artiştii florali au creat adevărate opere de artă, dar şi obiecte vestimentare. Cea de-a optsprezecea ediţie a Festivalului Rozelor se va încheia la noapte cu un foc de artificii.

E cea mai frumoasă şi mai colorată zi din an pentru cei peste o mie de locuitori din satul Ciumbrud. Roşii, albi, galbeni sau violet - trandafirii transformaţi în opere de artă împodobesc străzile şi grădinile.

Mai bine de un milion de trandafiri înfloresc anual în mica localitate din Alba. Cu o tradiţie de zeci de ani în cultivarea rozelor, era normal ca aici floarea iubirii să aibă o zi dedicată ei.

Sute de tipuri de trandafiri: de la cei de dulceaţă, ornamentali şi până la cei căţărători au fost expuşi în centrul "capitalei neoficiale a rozelor din România". Cultivatorii locali, cei care asigură peste 80 la sută din butaşii din supermarketurile din toată ţara, au profitat de ocazie şi au prezentat noi soiuri.

Cei mai frumoşi trandafiri au fost premiați, iar ziua s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Trandafirul, sărbătorit la Festivalul Rozelor de la Cimbrud, în Alba