Antena Meniu Search
x

La trei ani de la dispariţia lui Adrian Iovan, Romaniţa Iovan a urcat pe munte, la locul tragediei

Lacrimile au curs din nou în Munţii Apuseni unde, în urmă cu 3 ani, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa. Cei dragi dar şi moţii s-au recules la locul tragediei. Nici până acum, ancheta nu a stabilit ce s-a întâmplat atunci.

Vezi și

Lacrimile au curs din nou în Munţii Apuseni unde, în urmă cu 3 ani, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa. Cei dragi dar şi moţii s-au recules la locul tragediei. Nici până acum, ancheta nu a stabilit ce s-a întâmplat atunci.

Rugile s-au înălţat spre cer, în locul în care, acum trei ani, şapte oameni se prăbuşeau cu avionul. Prin zăpada de un metru, moţii au refăcut drumul spre ei. Au aprins un foc, aşa cum au făcut şi atunci, să le ţină cald.

-Era o iarnă exact ca asta, cu zăpada mare, şi, când am ajuns aici, pilotul Adrian Iovan era prins acolo. Aura era întinsă pe zăpadă şi domnul doctor Zamfir îi făcea resuscitare. Domnii doctori erau lângă un brad aici, erau rezemaţi. Cred că Dumnezeu ne-a trimis exact la ei.

-Moţii să ştiţi că ţin la tradiţie şi ţin la respect pentru tot ce s-a întâmplat aici.

Pe acelaşi subiect

Focul, un element important care i-a ţinut în viaţă pe ceilalalţi, a fost aprins şi astăzi pe timpul ceremoniei religioase.

Fosta soţie a pilotului Adrian Iovan a aşezat lângă cruce o machetă de avion, din lemn, făcută de fiul lor, Albert. Romaniţa a venit la parastas în negru şi a purtat pe cap un fes pe care era stilizat un avion prins într-o pânză de păianjăn. 

-Un om care a iubit oamenii, un pilot care şi-a sacrificat viaţa pentru meserie. Vrem să ne rugăm pentru el, să ne rugăm pentru Aura, care s-a dus mult prea devreme la ceruri. 

Prieteni din copilărie au venit să-l plângă pe comandantul Adrian Iovan. 

-Simt că e aici. A fost o pierdere mare. Nu ne aşteptam. Tot timpul îl simt.

-A fost cineva foarte pozitiv şi cu o energie bună.

La parastas, a fost prezentă şi sora Aurei Ion. În fiecare an, tânăra vine din Marea Britanie şi urcă, pe jos, muntele.

E un prilej să-şi adune gândurile. 

-Am tras anumite concluzii, că nu se doreşte expunerea adevărului pentru că adevărul există şi, oarecum, noi îl ştim.

Medicul Radu Zamfir retrăieşte ziua în care s-a născut a doua oară.

-E greu să uiţi, când practic îţi vezi moartea cu ochii. În momentele astea nu ai cum să faci nimic, decât să fii spectator la ce se întâmplă.

Pe 20 ianuarie 2014, avionul care mergea la o prelevare de organe s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. Antena radio era ruptă iar autorităţile au bâjbâit ore în şir în căutarea epavei. Deşi au trecut 3 ani de la tragedia din Apuseni, abia în luna aprilie vor fi finalizate expertizele în acest dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La trei ani de la dispariţia lui Adrian Iovan, Romaniţa Iovan a urcat pe munte, la locul tragediei