Antena Meniu Search
x

Un bebeluș de doar 11 luni, din Caraş-Severin, s-a stins din viață în plin focar de rujeolă

Un bebeluş de doar 11 luni s-a stins în braţele medicilor, după o insuficienţă respiratorie care s-a agravat. Băieţelul din Caraş-Severin, internat în stare gravă la un spital din Timişoara, a fost diagnosticat şi cu rujeolă.

Vezi și

Un bebeluş de doar 11 luni s-a stins în braţele medicilor, după o insuficienţă respiratorie care s-a agravat. Băieţelul din Caraş-Severin, internat în stare gravă la un spital din Timişoara, a fost diagnosticat şi cu rujeolă.

Rareş era bucuria familiei Damian. A fost un copil dorit, iar până acum n-a avut probleme de sănătate majore. Mama lui s-a îngrijorat însă în momentul în care copilul a făcut febră, aşa că l-a dus la medicul de familie din satul vecin. 

-Ni s-a spus că e eruţie dentară, copilul avea două bubiţe pe faţă, ne-a dat antibitiotic şi să mergem acasă.

Părinţii au vrut şi a doua părere, astfel că s-au prezentat cu copilul la un alt medic în Reşiţa. Acolo au primit alt diagnostic: roşu în gât. Ceea ce a stârnit furia şi frustrarea familiei. 

Pe acelaşi subiect

-Erupţie dentară şi roşu în gât. Pe urmă au mers la Timişoara. Ei medicina o fac toţi la fel, trebuia să ştie diagnosticul care e.

După câteva zile de internare, părinţii au fost trimişi cu copilul acasă.

-Ne-au trimis acasă cu copilul şi ne-au spus: dacă în trei zile nu îi scade febra, să mergem cu el înapoi. După două zile ne-am întors, că nu i-a scăzut febra.

Abia atunci medicii s-au alarmat, astfel că i-au îndrumat pe părinţi direct la Timişoara, la un spital de specialitate. Abia acolo i-au pus diagnosticul de rujeolă, iar copilul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase. A primit tratament, iar starea lui părea să se amelioreze. Într-o dimineaţă însă, starea băieţelului s-a agravat.

-Bătea din picioare, nu ştiam ce are, am chemat asistentele. M-au pus să-i pun oxigen, masca de oxigen şi asta a fost tot, i s-a oprit inimioara, l-au resuscitat şi l-au dus la Terapie.

Este al doilea deces în judeţul Caraş-Severin la pacienţi care aveau confirmat diagnosticul de rujeolă. Este focar în toată zona de Vest, numai în Reşiţa fiind internaţi acum 65 de copii, iar la Timişoara 26. 

-Patologia aceasta provine din zone, din comunităţi în care nu s-a practicat vaccinarea.

-Rujeola, chiar dacă majoritatea dintre noi am făcut-o în copilărie şi este o boală cu o evoluţie moderată, uşoară, uneori se poate complica. Am avut destule cazuri cu deces, pentru că s-au complicat cu pneumonie.

De la începutul epidemiei, 5 persoane au murit în judeţul Arad, 3 în Timiş şi alte 3 în Dolj, 2 în Caraş Severin şi o persoană în Bucureşti. Cele peste 2300 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în 34 de judeţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un bebeluș de doar 11 luni, din Caraş-Severin, s-a stins din viață în plin focar de rujeolă