Un bebeluș de doar 11 luni, din Caraş-Severin, s-a stins din viață în plin focar de rujeolă
Un bebeluş de doar 11 luni s-a stins în braţele medicilor, după o insuficienţă respiratorie care s-a agravat. Băieţelul din Caraş-Severin, internat în stare gravă la un spital din Timişoara, a fost diagnosticat şi cu rujeolă.
Un bebeluş de doar 11 luni s-a stins în braţele medicilor, după o insuficienţă respiratorie care s-a agravat. Băieţelul din Caraş-Severin, internat în stare gravă la un spital din Timişoara, a fost diagnosticat şi cu rujeolă.
Rareş era bucuria familiei Damian. A fost un copil dorit, iar până acum n-a avut probleme de sănătate majore. Mama lui s-a îngrijorat însă în momentul în care copilul a făcut febră, aşa că l-a dus la medicul de familie din satul vecin.
-Ni s-a spus că e eruţie dentară, copilul avea două bubiţe pe faţă, ne-a dat antibitiotic şi să mergem acasă.
Părinţii au vrut şi a doua părere, astfel că s-au prezentat cu copilul la un alt medic în Reşiţa. Acolo au primit alt diagnostic: roşu în gât. Ceea ce a stârnit furia şi frustrarea familiei.
- Bucurie fără margini în satul româncei scoasă de sub avalanşă, împreună cu copiii săi
- Bamboo, clubul vedetelor, are în spate o istorie zbuciumată şi acum 12 ani a mai ars o dată
- VIDEO Mărturiile răniţilor duşi la spital după incendiu din Bamboo: "Anul trecut mă uitam la televizor, la...
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
-Erupţie dentară şi roşu în gât. Pe urmă au mers la Timişoara. Ei medicina o fac toţi la fel, trebuia să ştie diagnosticul care e.
După câteva zile de internare, părinţii au fost trimişi cu copilul acasă.
-Ne-au trimis acasă cu copilul şi ne-au spus: dacă în trei zile nu îi scade febra, să mergem cu el înapoi. După două zile ne-am întors, că nu i-a scăzut febra.
Abia atunci medicii s-au alarmat, astfel că i-au îndrumat pe părinţi direct la Timişoara, la un spital de specialitate. Abia acolo i-au pus diagnosticul de rujeolă, iar copilul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase. A primit tratament, iar starea lui părea să se amelioreze. Într-o dimineaţă însă, starea băieţelului s-a agravat.
-Bătea din picioare, nu ştiam ce are, am chemat asistentele. M-au pus să-i pun oxigen, masca de oxigen şi asta a fost tot, i s-a oprit inimioara, l-au resuscitat şi l-au dus la Terapie.
Este al doilea deces în judeţul Caraş-Severin la pacienţi care aveau confirmat diagnosticul de rujeolă. Este focar în toată zona de Vest, numai în Reşiţa fiind internaţi acum 65 de copii, iar la Timişoara 26.
-Patologia aceasta provine din zone, din comunităţi în care nu s-a practicat vaccinarea.
-Rujeola, chiar dacă majoritatea dintre noi am făcut-o în copilărie şi este o boală cu o evoluţie moderată, uşoară, uneori se poate complica. Am avut destule cazuri cu deces, pentru că s-au complicat cu pneumonie.
De la începutul epidemiei, 5 persoane au murit în judeţul Arad, 3 în Timiş şi alte 3 în Dolj, 2 în Caraş Severin şi o persoană în Bucureşti. Cele peste 2300 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în 34 de judeţe.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰