Antena Meniu Search
x

Trei modalităţi legale de încheiere a unei căsnicii

Mariajul costă, dar să vedeţi cât costă despărţirea! Singurii pentru care separarea cuplului rentează sunt cei care se înţeleg şi atunci când nu se mai înţeleg

Vezi și

Mariajul costă, dar să vedeţi cât costă despărţirea! Singurii pentru care separarea cuplului rentează sunt cei care se înţeleg şi atunci când nu se mai înţeleg

Dacă cei doi soţi se despart de bună voie şi nesiliţi de nimeni exact aşa cum s-au şi luat şi nu au copii au la dispoziţie 30 de zile să se răzgândească. După cinci zile, sunt liberi. La notar apelază cei care au copii sau care nu vor să stea la coadă. Aici, divorţul e însoţit de obicei şi de împărţeala bunurilor, iar la tariful de 500 de lei, se adaugă TVA ul.

Situaţia se complică, însă, pentru cei care au de împărţit averi mari sau care au pretenţii diferite. Şi atunci, dreptate poate face doar judecătorul. Pentru asta e nevoie de un avocat şi.de bani.

Dacă ar fi avut loc, despărţirea legală a soţilor Patriciu ar fi fost, poate, cea mai costisitoare. 76 de milioane de lei ar fi trebuit să plătească Dana pentru a împărţi averea cu soţul ei. Căsătoria s-a desfăcut însă prin moarte, iar Dana a fost dezmoştenită. Ieftin nu a fost nici pentru miliardarul Ioan Niculae.

Divorţul exclusiv arde cel mai tare la buzunar. Pe lângă onorariul avocatului, taxa achitată la instanţă este între 100 şi 200 de lei, în funcţie de motiv. În alte ţări, separarea e şi mai scumpă. Irina şi Remus Truică se chinuie de ani întregi să divorţeze în Franţa. Şi între ei sunt la mijloc milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Trei modalităţi legale de încheiere a unei căsnicii