Antena Meniu Search
x

Trei moduri prin care poți să-ți ajuți copilul să aibă grijă de el când este singur acasă

Siguranța și securitatea familiei tale sunt extrem de importante pentru tine? Atunci, ar fi bine să-ți înveți și copilul să aibă grijă de casă, în cazul în care se află singur în locuință.

- pixabay.com

Siguranța și securitatea familiei tale sunt extrem de importante pentru tine? Atunci, ar fi bine să-ți înveți și copilul să aibă grijă de casă, în cazul în care se află singur în locuință.

Prima lecție: folosirea sistemului de securitate de acasă

Indiferent dacă locuiești la bloc sau la casă, copilul tău ar trebui să știe să folosească sistemul de securitate de acasă. Prin urmare, este obligatoriu ca tu sau soțul ori soția ta să-l învățați pe copilul vostru cum funcționează camerele de supraveghere, videointerfonul senzorii de mișcare și orice alt mecanism care vă protejează locuința. În cazul niciunul dintre voi, părinții, nu se pricepe să explice pe înțelesul copilului vostru, apelați la ajutorul firmei care v-a montat sistemul de securitate. Rugați compania respectivă să vă trimită un reprezentant acasă care să-i țină un „training” copilului vostru. De asemenea, aveți grijă ca băiatul sau fata să testeze de mai multe ori toate componentele sistemului de supraveghere cât timp reprezentantul companiei se află la voi acasă. Totodată, încurajați-vă copilul să utilizeze sistemul de supraveghere și în zilele de după „trainingul” cu reprezentantul companiei care a montat tot ansamblul de elemente de securitate.

A doua lecție: sunatul la 112

Copilul tău știe, cel mai probabil, ce se întâmplă dacă sună la 112. În eventualitatea în care nu ți-ai făcut timp să discuți cu băiatul tău sau fata ta despre numărul de urgență 112, ar fi bine să vorbești cât mai repede cu el sau cu ea pe marginea acestui subiect. Explică-i când ar fi bine să apeleze 112 și, de asemenea, ce se va întâmpla după ce o să formeze respectivul număr de urgență. În plus, răspunde-i la cât mai multe dintre întrebările pe care le avea despre numărul unic de urgență.

A treia lecție: mereu cu ușa încuiată

Ajută-l pe copilul tău să deprindă obiceiul de a încuia tot timpul ușa când se află singur acasă. Cum poți să îl ajuți? Foarte simplu! Reamintește-i să încuie ușa de fiecare dată când intră sau pleacă de acasă, chiar dacă vă aflați și voi în locuință. Astfel, copilul tău va deprinde un obicei, care îl va proteja pe el, pe voi și pe bunurile din casa voastră.

Un sfat bonus

Pe lângă cele trei moduri descrise mai sus în care poți să-ți ajuți copilul să aibă grijă de el când este singur acasă, mai poți face un lucru: discută cu el despre ce ar fi bine să folosească rețelele de socializare. Dă-i câteva ponturi, oferă-i cât mai multe exemple și, de asemenea, verifică-i setările de securitate de pe toate rețelele sociale pe care este prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Trei moduri prin care poți să-ți ajuți copilul să aibă grijă de el când este singur acasă