Antena Meniu Search
x

Avalanşele au surprins trei salvamontişti şi trei turişti. Un bărbat a murit, alţi doi şi o femeie sunt căutaţi cu înfrigurare

Este alertă în munţii Călimani, în nordul ţării, unde dragostea pentru Ziua Naţională a purtat pe creste trei salvmontişti.

Vezi și

Este alertă în munţii Călimani, în nordul ţării, unde dragostea pentru Ziua Naţională a purtat pe creste trei salvmontişti. Voiau să arboreze drapelul României, dar au fost surprinşi de o avalanşă. Zeci de colegi sunt la această oră în căutarea lor. Au o misiune dificilă, însă au reuşit să ia legătura cu unul dintre salvamontiştii surprinşi de avalanşă. 

Cei trei salvamontişti, doi bărbaţi şi o femeie, au fost surprinşi de avalanşă în masivul Călimani. Voiau să arboreze drapelul naţional pe cele patru vârfuri din zonă. Un obicei pe care îl respectau în fiecare an, de Ziua Naţională. 

Sunt peste 40 de oameni care îi caută la această oră. Au fost formate mai multe echipe. Salvatorii speră să ajungă în timp util. Ţin legătura cu salvamontistul care a reuşit să sune la 112. Despre ceilalţi doi colegi ai săi, nu se ştie încă nimic. 

Şi în munţii Parâng, zăpada a surprins trei turişti plecaţi în drumeţie. Avalanşa a surprins doi dintre turişti, unul reuşind să iasă singur din zapadă.

Pe acelaşi subiect

Pe cel de-al treilea bărbat, avalanşa l-a târât mai bine de un kilometru, pe o vale îngustă. Prietenii lui au reuşit să-l scoată din zăpadă, dar era prea târziu pentru a mai putea fi salvat. Salvamontiştii i-au coborât pe targă, prin defileul Jiului, până la un drum naţional. 

Risc de avalanşă este şi în judeţul Mureş, în munţii Călimani şi Gurghiu.

În Munţii Bucegi, o familie a ajuns cu maşina într-o râpă de 15 metri adâncime. În autoturism era şi o fetiţă de şapte ani. Toţi au scăpat teferi şi au fost ajutaţi de jandarmi să iasă din autoturism.

Meteorologii atrag atenţia că vremea ne va pune probleme şi în orele următoare. La ora 21.00 intră în vigoare o informare de ploi, ninsori şi vânt pentru Oltenia, Muntenia şi centrul Moldovei. Este în vigoare până mâine la ora 18.00. La munte, va fi viscol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Avalanşele au surprins trei salvamontişti şi trei turişti. Un bărbat a murit, alţi doi şi o femeie sunt căutaţi cu înfrigurare