Au tăiat porcul de Ziua Naţională! Românii au sărbătorit 1 Decembrie în stil pur tradiţional
Nu au îngraşat porcul în ajun, ci l-au sacrificat. Pentru că, de Ziua Naţională, nu e masă fără mâncare tradiţională.
Nu au îngraşat porcul în ajun, ci l-au sacrificat. Pentru că, de Ziua Naţională, nu e masă fără mâncare tradiţională. Iar meniul nu ar fi complet fără. pomana porcului.
Tradiţia spune că porcul se taie de Ignat, însă bucătarii unei pensiuni din Băile Felix nu au vrut să mai aştepte. Pentru oaspeţii lor, au ascuţit cuţitele şi s-au pus pe treabă. În aer liber, sub ochii pofticioşilor.
Nimeni nu a rezistat în faţa unor asemenea bucate. Iar furfuriile s-au umplut una câte una. Sărbătoarea a continut cu joc şi voie bună.
O echipă Observator a ajuns şi-n cea mai mândră zonă a ţării. Bucovina, acolo unde se spune că s-a născut veşnicia. Totul e autentic. Se trăieşte româneşte ca acum câteva decenii. Gazdele au întins masă mare şi bogată pentru drumeţi. La foc mic, a fost rumenit purceluşul de lapte. Pe lângă toate acestea, în pahare curge vinul roşu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰