Antena Meniu Search
x

Parada spectaculoasă a forţelor armate, de la Arcul de Triumf, cel mai aşteptat moment al zilei

Parada spectaculoasă de la Arcul de Triumf a fost cel mai aşteptat moment al zilei. 30.000 de români au privit în stradă cum defilează elitele.

Vezi și

Parada spectaculoasă de la Arcul de Triumf a fost cel mai aşteptat moment al zilei. 30.000 de români au privit în stradă cum defilează elitele. Un show pregătit în detaliu. Şi atât de aşteptat în special de cei mici. Cu steguleţe în mâini ori în costume populare, copiii au strigat de bucurie când au văzut tricolorul desenat pe cer de aeronave ori tancurile pe care, până acum, le-au cunoscut doar în desene. A fost parada românilor mândri de ţara lor!

E ziua în care Armata salută România. În pas cadenţat, pe taburi, tancuri, în avioane de luptă sau elicoptere, militarii au trecut demni prin faţa zecilor de mii de spectatori. Copii cu zâmbetul senin le-au dat onorul. Lângă Arcul de Triumf, cei mai mici au căutat cadrul perfect. 

Momentul cel mai aşteptat a fost parada avioanelor de luptă. Au ajuns şi două aeronave F-18, urmaşele F-16. Pentru prima dată, pe cerul nostru, defilează şi forţele aerinele regale canadiene, cu două avioane supersonice.

Humweurile şi sistemele radar de 50 de tone au cutremurat Bucureştiul. 

Pe acelaşi subiect

Ostaşii moldoveni au trecut Prutul să se alăture alor noştri. La paradă au participat şi soldaţi americani, britanici, polonezi sau francezi. Dintre toate uniformele, Horia a ales-o pe cea de pompier.

Pentru prima dată în istore, la Alba Iulia, oamenii nu s-au mai prins în horă. Militarii au defilat pe sub o ploaie de confetti. La Buzău, un căţel a preluat comanda. 

E spectacolul pentru România. În cea mai importantă zi a militarilor, acest tânăr i-a jurat iubitei lui credinţă veşnică. La Iaşi, emoţiile au fost atât de puternice încât l-au doborât pe un soldat. 

În Ziua Unirii, şefii Parlamentului au văzut parada la televizor. De la Arcul de Triumf au lipsit  Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Însă, în tribuna oficială, premierul Mihai Tudose a stat umăr la umăr lângă şeful statului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Parada spectaculoasă a forţelor armate, de la Arcul de Triumf, cel mai aşteptat moment al zilei