Antena Meniu Search
x

Simulare Bacalaureat 2018. 300.000 de elevi au participat la prima probă

300.000 de elevi au trecut, astăzi, prin simularea bacalureatului la limba şi literatura română.

Vezi și

300.000 de elevi au trecut, astăzi, prin simularea bacalureatului la limba şi literatura română. Un examen pe care din ce în ce mai puţini îl privesc cu emoţie, în condiţiile în care rezultatele la BAC au fost dezastruoase. Şi nici viitorul nu sună prea bine. Doar 30% dintre elevii de clasa a opta au promovat testul de evaluare la matematică, de la începutul acestei luni.

Elevii de clasa a unsprezecea şi a douăsprezecea au ieşit cu zâmbetul pe buze de la proba de limba română. Asta deşi unii nu ştiau nici măcar cine sunt autorii operelor din programa de examen. Cert este că puţini elevi dau importanţă acestui examen.

Profesorii spun că subiectele au fost cât se poate de actuale. Până şi problema rujeolei apărea într-una dintre temele care trebuia să fie comentată.

O noutate este că elevii trebuie să fie mai atenţi la scriere şi exprimare. Punctajul pentru redactare nu mai este stabilit la final, pentru toată lucrarea, ci pentru fiecare exerciţiu în parte. 

Statisticile arată că doi din trei copii care intră în sistemul de învăţământ din România nu promovează examenul de Bacalaureat. Doar 70 la sută dintre ei ajung în clasa a douăsprezecea, dar jumătate ori nu se prezintă la examen, ori nu îl iau. Simularea va continua miercuri, cu proba la matematică, iar joi, cu cea de profil. Rezultatele vor veni în 30 martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Simulare Bacalaureat 2018. 300.000 de elevi au participat la prima probă