Antena Meniu Search
x

Video Trei tinere din Constanţa, câştigătoarele unui concurs de antreprenoriat. Proiectul lor se bazează pe cooperarea dintre oameni și câini

Bătălia ideilor inovatoare în domeniul afacerilor s-a încheiat. Marele premiu, în valoare de 30 de mii de lei, a fost câștigat de trei tinere din Constanța. Acestea au pus bazele programului "Laika", o idee care se bazează pe cooperarea dintre oameni și câini. Patrupedele ar urma să fie folosite pentru depistarea precoce a mai multor tipuri de cancer, prin intermediul mirosului. Peste 100 de proiecte au fost înscrise în competiţia de idei de afaceri "Money is Funny".

de Redactia Observator

la 24.07.2021, 09:55

Vezi și

Cele trei tinere din Constanța au câştigat marele premiu de 30 de mii de lei datorită unei idei inovatoare. Antrenarea a 20 de câini pentru a depista, prin miros, celulele canceroase.

Andreea Grosu, câștigătoare: Acest premiu, pentru noi, înseamnă, în primul rând, un punct de plecare şi o motivație mult mai mare decât am avut-o noi.

Premiul de 20 de mii de lei a fost obținut de Gabriel Barta, un tânăr din Cluj. Acesta a prezentat ideea unei culturi de ciuperci gourmet. Acestea pot fi cultivate cu ajutorul zațului de cafea.

Gabriel Barta, câștigător locul 2: Ideea de afaceri a pornit din două considerente foarte simple. Unu, datorită pasiunii mele pentru cafea. Şi doi, faptul că acest produs de calitate lasă în urma lui un reziduu foarte mare, o cantitate foarte mare de zaţ de cafea.

Pe acelaşi subiect

Participanţii au fost jurizaţi de patru reprezentanţi ai mediului de afaceri

Juriul concursului "Money is Funny" a fost format din 4 reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

Georgiana Diaconu, membru juriu: A fost foarte provocator, pentru că, într-adevăr, au fost foarte multe idei speciale... Nu neapărat nemaivăzute, dar unele foarte îndrăzneţe, zic eu.

Cristina Chiriac, membru juriu: Foarte haioase, așa cum este și numele proiectului "Money is Funny". M-am distrat copios încercând şi amuzându-mă de ideile creative.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României promovează autenticitatea, ideile de business inovatoare, încurajează și premiază oamenii dornici de performanță.

Lăcrămioara Frasineanu, manager de proiect: Toate aceste idei au un potenţial de dezvoltare în viitor, deoarece subscriu unor concepte de dezvoltare durabilă, precum sustenabilitatea, valorificarea rezidurilor alimentare sau metode de diagnostic inovator şi precis.

"Money is Funny" este o competiție care își dorește să susțină spiritul antreprenorial. Obiectivul este de a identifica și premia cele mai inovatoare idei de business. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Trei tinere din Constanţa, câştigătoarele unui concurs de antreprenoriat. Proiectul lor se bazează pe cooperarea dintre oameni și câini