Antena Meniu Search
x

Video Cetăţile din Dobrogea, la un click distanţă. 12 dintre cele mai importante situri arheologice sunt prezentate cu ajutorul hărţii interactive

Continuăm starea de vacanţă cu o vizită istorică în Dobrogea. Iar dacă nu aveţi timp să ajungeţi până acolo, să ştiţi că începând de luna aceasta cetăţile Dobrogei sunt la doar un click distanţă. Pasionaţii de istorie se vor putea plimba prin siturile arheologice, în mod interactiv, cu ajutorul unui website. Vorbim despre un proiect cultural care propune reintroducerea în circuitul turistic al celor mai vechi aşezări dobrogene.

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 16:49

Vezi și

"Harta interactivă a cetăţilor din Doborgea", aşa se numeşte proiectul cultural care îşi propune să atragă mai mulţi turişti români şi străini deopotrivă la cele mai importante obiective de patrimoniu istoric din Dobrogea, adesea ignorate de cei care ajung la malul mării. Iar organizatorii au profitat din plin de avantajele tehnologiei. 

Sebi Patrunjei, manager proiect: Ne-am gândit că trăim de 20 de ani în epica internetului şi că ar fi nevoie de o facilitate care să pună în valoare aceste vestigii. Ne-am dorit să sugerăm suficientă informaţie utilizatorilor de pe site, în aşa fel încât să îşi dorească să vadă vestigiile cu ochiul liber, acolo la faţa locului.

Cetăţile din Dobrogea, la un click distanţă

Site-ul prezintă într-un mod inedit 12 dintre cele mai importante situri arheologice din județele Constanța și Tulcea. Iar totul se întâmplă cu ajutorul unei hărţi interactive.

Pe acelaşi subiect

Diana Slav, ghid turistic: Impresionante vor rămâne și pentru străini și pentru români Cetatea Adamclisi pentru că are monumentul într-o zona foarte bună. O găsim în zona de sud, înspre graniță, iar dacă urcăm pe drumul spre Deltă, avem cetatea Histria pentru că ea este cea mai bine conservată ceteate din zona noastră dobrogeană și cea mai veche cetate antică. Eu chiar îmi încep turul de la această hartă a așezărilor antice și mă ajută cu atât mai mult să le spun că există și această aplicație din care ei pot afla mai multe info inclusiv să își creeze trasee.

Iar turiştii par încântaţi de idee. 

"Este mult mai ușor și mult mai practic pentru toți, pentru cei care nu pot ajunge fizic, clar mult mai bine să vadă online.'' 

''Este un impact pozitiv despre promovare, adică mi se pare foarte. Cred că ar veni mai mulţi turişti.'' 

''Foarte frumos, am venit din Ravenna, Italia, aşa că totul ni se pare foarte interesant. Este o lucrare foarte bine făcută. Iubesc arheologia, istoria, dar să fie prezentate astfel, chiar e frumos.'' 

Realizatorii proiectului s-au inspirat de la ţări precum Grecia, Turcia, Italia sau Spania, unde autorităţile profită de astfel de vestigii şi atrag anual sute de mii de turişti. 

Sebi Patrunjei, manager proiect: Ne-am adresat oricui, am învăţat de la experienţa celor străini care, ştiţi cum se spune, pentru o piatră fac o asemeena poveste încât toţi vin să vadă acea piatră. 

Site-ul care permite vizitele virtuale a fost deschis de la începutul acestui luni. Este bilingv şi poate fi accesat inclusiv de pe telefonul mobil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Cetăţile din Dobrogea, la un click distanţă. 12 dintre cele mai importante situri arheologice sunt prezentate cu ajutorul hărţii interactive