Antena Meniu Search
x

Încă un tren a deraiat în Mehedinţi pe șinele șubrede de zeci de ani

Încă un tren a deraiat pe şinele şubrede ale ţării, lăsate în izbelişte de zeci de ani! Aseară, în judeţul Mehedinţi, o garnitură de marfă a sărit de pe şine şi a intrat într-un stâlp.

de Redactia Observator

la 27.06.2020, 13:15

Vezi și
  • Calea ferată de aici nu a mai fost reparată de 30 de ani.
  • Trenul de marfă se îndrepta spre Roşiorii de Vede.

Nimeni nu a fost rănit, însă circulaţia pe calea ferată a fost afectată. Au fost probleme şi cu reţeaua electrică. Nu este prima oară când în zona au loc astfel de accidente.

Trenul de marfă se îndrepta spre Roşiorii de Vede. Între Drobeta Turnu Severin şi Filiaşi însă, în halta Balota, garnitura a deraiat după ce un vagon a sărit de pe şine.

Locomotiva s-a oprit într-un stâlp de curent. Accidentul a blocat circulaţia pe linia ferată şi a lăsat zona în beznă.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Muncitorii CFR au fost chemaţi să repună garnitura pe şine. Este mult de furcă. şi până va fi remediată defecţiunea la reţeaua de electrică.

Trenul era destinat transportului de autovehicule, însă, în momentul accidentului, platformele erau goale. Vagonul ar fi deraiat din cauza unui boghiu defect.

Nu este prima oară când trenurile sar de pe şine în halta Balota. Ultima oară s-a întâmplat în primăvară. Calea ferată de aici nu a mai fost reabilitată de 30 de ani.

România reuşeşte să repare, în fiecare an, numai 16 kilometri de cale ferată, în timp ce 320 se deteriorează. Pe şinele şubrede, doar între Bucureşti şi Timişoara, sunt 170 de restricţii de viteză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Încă un tren a deraiat în Mehedinţi pe șinele șubrede de zeci de ani