Antena Meniu Search
x

Tot mai mulţi turişti închiriază apartamente în regim hotelier

Camera de hotel nu mai este demult prima opţiune a turiştilor care vor să aibă parte de vacanţa visurilor, în ţară sau în străinătate. Familiile care au copii sau tinerii care călătoresc în grupuri aleg tot mai des să închirieze locuinţe în regim hotelier.

de Redactia Observator

la 15.07.2019, 22:28

Vezi și

Camera de hotel nu mai este demult prima opţiune a turiştilor care vor să aibă parte de vacanţa visurilor, în ţară sau în străinătate. Familiile care au copii sau tinerii care călătoresc în grupuri aleg tot mai des să închirieze locuinţe în regim hotelier. Uneori îi costă mai puţin şi se simt ca acasă. Ideea, extrem de populară în toată Europa, a prins şi la noi în ţară. Mulţi s-au gândit chiar să profite şi să îşi dezvolte afaceri în jurul platformelor de închirieri.

Suntem în inima Bucureştiului, kilometrul zero al distracţiei: Centrul Vechi. Pe lângă cluburi şi cafenele, în clădirile istorice au înflorit şi alte afaceri, cum ar fi închirierea locuinţelor în regim hotelier.  

Dacă cererea e mare, preţul poate sări şi mai mult. Ionuţ a înţeles asta, aşa că a ajuns să trăiască doar din turism. De la un apartament, cât avea anul trecut, a ajuns la 15. 

Costurile se împart, iar vacanţele devin astfel mai ieftine, dar şi mai fermecătoare. 

Însă înainte să vă faceţi rezervarea, citiţi cu atenţie mesajele lăsate de foştii turişti. 

Pentru că fenomenul închirierii apartamentelor în regim hotelier a luat amploare, proprietarii trebuie să respecte reguli mai stricte. De curând, Comisia Europeană a anunţat câteva modificări. 

Platforma de închiriere a locuinţelor în regim hotelier trebuie să afişeze, obligatoriu, toate tarifele care se aplică ofertei respective. 

Nu trebuie să mai existe taxe de care clienţii să afle abia în etapele ulterioare ale rezervării. De asemenea, trebuie să ştie exact dacă oferta vine din partea unei persoane fizice sau a unei firme. Şi, pe acea platformă, trebuie să existe un link care să ducă pe un site de rezolvare a litigiilor. 

Pe lângă faptul că turiştii trebuie să îşi gătească singuri, de exemplu, mai există şi alte dezavantaje faţă de serviciile unui hotel. 

Doar în Capitală sunt peste 3.000 de proprietăţi care se închiriază în regim hotelier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulţi turişti închiriază apartamente în regim hotelier