Antena Meniu Search
x

Turiştii care merg pe plajă îşi fac nevoile în mare şi îngroapă scutece în nisip: 'Ne îngroapă propriile dejecţii'

Turiştii care merg pe plajă lasă în urmă o mizerie de nedescris. Ţigări, scutece folosite, sticle şi ambalaje de plastic şi chiar hârtie igienică sunt aruncate pe plajă sau chiar în apa mării. Mai mult, unii dintre turişti îşi fac nevoile în mare.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 08.08.2018, 11:46

Turiştii care merg pe plajă îşi fac nevoile în mare şi aruncă scutece pe plajă
Turiştii care merg pe plajă îşi fac nevoile în mare şi aruncă scutece pe plajă

Turiştii care merg pe plajă lasă în urmă o mizerie de nedescris. Ţigări, scutece folosite, sticle şi ambalaje de plastic şi chiar hârtie igienică sunt aruncate pe plajă sau chiar în apa mării.

Mai mult, unii dintre turişti îşi fac nevoile în mare.

Totul se întâmplă în majoritatea staţiunilor de pe litoralul românesc, iar relaxarea de care oamenii ar fi trebuit să se bucure atunci când merg la plajă s-a transformat într-un adevărat chin.

O bloggeriţă a postat pe Facebook un mesaj către toţi cei care recurg la astfel de gesturi atunci când merg la plajă, iar postarea a devenit în scurt timp virală.

Pe acelaşi subiect

"Să știți că nu e normal să plecați de la mare cu copii deranjați la burtă. Nici să călcăm pe plajă printre scutece pline, aruncate la întâmplare peste tot. Nu, nici să lăsăm copilul să facă pipi și caca în apă sau pe nisip nu e normal. Nici să scuipam când ne vine nu e în regulă, pe nisip, pe stradă, în boscheți. Nici să fumăm în mare nu e în regulă, și să aruncăm țigara prin valuri, romantic așa...

Am stat două ore pe litoralul românesc ieri și mi s-a făcut rău.

Jeg, mizerie, rahat și flegme peste tot, gunoaie în apă, hârtie igienică la tot pasul pe nisip. Ne îngroapă propriile dejecții.

Și ne obișnuim cu asta și ni se pare normal să vomite copilul la mare, după ce înghite niște apă de mare. Nu apa de mare îi dă vărsături și diaree, ci rahatul și pișatul altora, căci marea și plaja sunt, în România, niște imense veceuri publice în care unii mai arungă și țigări, resturi, ambalaje, peturi.

Așa ceva nu am mai văzut nicăieri în lumea asta. Nici o mare și nici o plajă pe care-am călcat vreodată nu conținea câtă mizerie am văzut pe metru pătrat ieri în Constanța.

Și când scriu că uite, hai să nu mai facem în natură, pe spațiul public, uite niște olițe portabile, uite niște pungi biodegradabile, hai să căutăm soluții, mereu vina și responsabilitatea e la altul: să ne sponsorizeze primăria cu olițe, ba nu, câinii sunt de vină, altul, mereu altul să facă, eu fac pipi în mare numai la urgențe. Da, toată lumea face la fel. Și ajungem să ne scăldam în rahat, iar copiii noștri să-l și înghită.

Mi se face tot mai greață de locul în care trăiesc. Nu văd ce se va schimba vreodată. Bine că nu suntem mai mulți, că am sufoca toată planeta cu nesimțirea noastră", se arată în postare publicată de Prinţesa Urbană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri sociale » Turiştii care merg pe plajă îşi fac nevoile în mare şi îngroapă scutece în nisip: 'Ne îngroapă propriile dejecţii'