Antena Meniu Search
x

Ce amendă primeşti dacă nu îţi cureţi ţurţurii de la streaşină sau de la balcon

Ţurţurii necurăţaţi ar putea ţine închise şcolile şi luni! Este avertismentul Ministerului Educaţiei către toate unităţile de învăţământ din ţară.

Vezi și

Ţurţurii necurăţaţi ar putea ţine închise şcolile şi luni! Este avertismentul Ministerului Educaţiei către toate unităţile de învăţământ din ţară.

Sute de imobile şi unităţi de învăţământ din Capitală sunt acoperite cu sloiuri uriaşe de gheaţă, fără ca nimeni să intervină. Şcolile au pus afişe prin care avertizează elevii să se ferească. Unii oameni consideră însă că părinţii ar trebui să pună umărul la treabă.

-Părinţii ar trebui să meargă să mai ajute, să facă numai oamenii de serviciu nu se poate, cum am ieşit şi noi locatarii de la bloc, toată lumea.

Însă ţurţurii sunt în totalitate obligaţia şcolii, explică Ministerul Educaţiei, care avertizează directorii unităţilor de învăţământ cu prelungirea vacanţei de iarnă.

Pe acelaşi subiect

-Şcolile trebuie să deszăpezească ţurţurii pentru că este obligaţie de funcţionare a unităţii şcolar şi de reluare a cursurilor. Acolo unde nu se va face acest lucru, nu vom avea reluate cursurile 

Încălzirea uşoară a vremii favorizează şi căderea desprinderea sloiurilor de gheaţă de pe acoperiş. 

Este obligaţia fiecărui proprietar de imobil să ferească trecătorii de pericol.  În caz contrar, amenzile sunt usturătoare. Între 200 şi 500 de lei pentru persoane fizice şi între 500 şi 2000 de lei, pentru firme. 

-Poliţiştii locali au aplicat deja primele amenzi, în valoare de peste 20 de mii de lei. Până când toate imobilele vor fi însă curăţate, nu e mult dacă spunem că pericolul este aproape la orice pas.

Greutatea zăpezii poate cauza răni grave, dacă se prăbuşeşte de la o distanţă de peste 5 metri. 

Nimeni nu a fost rănit încă în acest sezon, însă maşinile au avut de suferit. Proprietarul acestui autoturism a depus plângere la poliţie, deoarece ţurţurii nu au căzut, ci au fost curăţaţi de un vecin neatent, de pe balcon. Pompierii pot interveni doar când imobilul este prea înalt pentru a fi curăţat fără maşini dotate cu scară sau când există un pericol iminent de prăbuşire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ce amendă primeşti dacă nu îţi cureţi ţurţurii de la streaşină sau de la balcon