Antena Meniu Search
x

Portretul consumatorului român în 2016: multe produse de tip fast-food şi alege margarină în loc de unt

Mâncăm multe produse de tip fast-food, alegem margarină în loc de unt şi preferăm carnea de porc. Este portretul consumatorului român în 2016. Cele mai recente date arată că aproape jumătate din bugetele noastre se duc pe mâncare.

Vezi și

Mâncăm multe produse de tip fast-food, alegem margarină în loc de unt şi preferăm carnea de porc. Este portretul consumatorului român în 2016. Cele mai recente date arată că aproape jumătate din bugetele noastre se duc pe mâncare.

Încă de la primele ore ale dimineţii în faţa covrigăriilor se formează cozi. Cei mai mulţi dintre cei care aşteaptă sunt studenţi. 

-Cam cât de des treceţi pe la simigerie?

-Mereu, foarte des.  

Pe acelaşi subiect

-Nu e sănătos, dar ne place şi o dată pe săptămână, sau de două ori nu e o nenorocire. Îţi plac covirgii? 

-Da! Sunt cei mai buni covrigi.

Covrigul care costă un singur leu înseamnă un conţinut ridicat de sare şi carbohidraţi. Iar statisticile sunt îngrijorătoare, spun specialiştii.

-Un tânăr din patru sare peste micul dejun, iar la un tânăr din cinci micul dejun este format dintr-un covrig sau dintr-un alt tip de preparat de tip fast-food. Succesul acestor produse de tip fast-food este dat de preţ, preţul scăzut. Dar, din păcate, tinerii nu se întreabă ce conţin aceste produse. 

Aşa au apărut multe boli în rândul copiilor şi adolescenţilor.

-A crescut foarte mult numărul de cazuri de diabet zaharat, de diabet zaharat la copii, obezitatatea, hipertensiunea, bolile cardio vasculare.

Produsele de tip fast food, patiserie, dulciurile şi alimentele care conţin un nivel ridicat de grăsime, cum ar fi margarina, au fost printre cele mai cumpărate de români în 2016, arată datele Institutului de Statistică. Cu alte cuvinte, preţul, şi nu calitatea a fost principalul criteriu de selecţie a alimentelor la raft. 

Un coş de produse care conţine 2 litri de suc de portocale, un iaurt cu fructe şi 100 de grame de margarină costă 11 lei. În schimb, un coş cu poduse sănătoase care conţine un kilogram de portocale, un iaurt simplu şi 100 de grame de unt costă 16 lei. 

-Nici nu mai contează care este sănătos. Dacă este pe raft, se presupune că este şi sănătos. Cine vrea să ne ucidă, mult succes! 

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, românii dau o treime din venit pentru mâncare. Urmează bunurile nealimentare şi taxe şi impozite. 4,7% din banii românilor merg spre serviciile de sănătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Portretul consumatorului român în 2016: multe produse de tip fast-food şi alege margarină în loc de unt