Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucigașii, din închisoare la EDUCARE. "Larisa Chelaru", un caz șocant, dar uitat

Au îngrozit România cu crimele lor! Iar acum au scăpat de închisoare. Robert avea 17 ani când a lăsat-o fără suflare pe micuţa Larisa. I-a ascuns trupul în subsol şi apoi l-a aruncat la ghenă.

de Redactia Observator

la 02.02.2014 , 22:15

Timpul nu poate vindeca suferinţa. Anii nu pot şterge groaza unei mame care şi-a văzut copila, cu ochii închişi pentru todeauna.

Dar legile se pot schimba. Noul cod penal l-a adus pe ucigaşul fetiţei cu ochii mari cu un pas în afara închisorii.

Vezi și

Ea (foto) a fost Larisa. Într-o zi blestemată, vecinul ei a dus-o într-o cameră, a încercat să o violeze şi i-a luat viaţa. I-a ascuns trupul într-o boxă şi apoi l-a aruncat la gunoi.

Fetiţa avea doar 8 ani când a fost chemată să moară. Cel care a distrus-o avea atunci 17 ani şi urma să petreacă, încă pe atât, după gratii.

Ne freacă cum vor ei, justiţia asta. Dă-i, de nesimţiţi! Las' că-mi fac eu dreptate cu mâna mea!, spune pe-atunci, îndurerat și furios, tatăl Larisei.

Bărbatul nu a mai suportat însă aşteptarea verdictului final. Durerea a fost prea mare. A decis să se ducă după fata lui, dezamăgit până la moarte de sistem.

Nu ştia atunci că ucigaşul micuţei sale blonde va sta închis nu 20, ci 15 ani. Şi nu în puşcărie, ci într-un centru de detenţie. Aşa cum prevede noul cod penal.

A fost o traumă foarte mare în perioada aia de 2 luni când nu s-a găsit. La şase luni s-a întâmplat cu soţul, băiatul a avut nevoie de terapie, eu la fel, spune acum mama Larisei.

Peste un an, când Larisa şi-ar fi sărbătorit majoratul, criminalul ei ar putea fi eliberat, pentru bună purtare. De la uşa unei case în construcţie, tatăl lui Robert află că fiul i s-ar putea întoarce acasă.

Nu mai am pe nimeni, nu mai am niciun copil. Celălalt, a fost fratele lui mai mare, a murit acum trei ani. M-aş bucur să vină acasă, spune bărbatul.

A auzit, cu stupoare, şi că băiatul de 26 de ani va ajunge într-un centru de educare.

Ei sunt priviţi ca foşti minori pentru că au fost sancţionaţi atunci când erau minori şi pot rămâne în penitenciar până la vârsta de 31, 35 de ani depinde de situaţie, explică Sorin Dumitrașcu, fost director al ANP.

Undeva, în alt colţ de ţară, un alt tânăr condamnat după ce şi-a masacrat iubita de 15 ani va fi mutat într-un centru educativ.

I se spune "ucigaşul emo". În 2008, Lucian se mândrea cu porecla de demon şi cu pasiunea pentru cultul satanic. A ucis-o pe Oana cu un cuţit de bucătărie şi cu multă ură.

A primit 9 ani de închisoare. Dacă se va purta bine, anul acesta va fi liber.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Ucigașii, din închisoare la EDUCARE. "Larisa Chelaru", un caz șocant, dar uitat