Antena Meniu Search
x

Video Un antreprenor din Iaşi a strâns 600.000 de euro din donaţii şi a ridicat un centru educaţional pentru copiii defavorizaţi

A mers din uşă în uşă, cu încredere şi cu o voinţă de oţel, pentru a-i ajuta pe copiii nevoiaşi. Este povestea lui Bogdan Tănasă, un antreprenor din Iaşi, care a reuşit să strângă 600 de mii de euro din donaţii, bani cu care a ridicat un centru educaţional pentru copii defavorizaţi ai comunei Popricani. 
Săptămâna această, cei peste 60 de copii au păşit pentru prima dată în noul centru. Acolo vor studia, vor fi ajutaţi la teme de profesori voluntari şi vor putea învăţa o meserie de viitor. 

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 09:24

Vezi și

Cu paşi timizi şi mari emoţii, zeci de copii din medii defavorizate din comuna Popricani au păşit în noul centru educaţional aflat lângă şcoala lor. Pentru ei, acesta va fi a doua casă. Vor învăţa şi îşi vor face temele aici, după care vor primi mâncare şi chiar vor putea face şi un duş cu apă caldă. 

Bogdan Tănasă, antreprenor: În spatele nostru vedeți un centru educațional și de meserii care este făcut din fiecare cu ce a putut. Fiecare cu doi euro, cu materiale de construcții pe care le avea pe acasă, am reușit cu toții într-un timp scurt să realizăm acest proiect.

Un proiect extrem de important pentru întreaga comunitate. Centrul educaţional are patru săli de clasă dotate cu sisteme de ultimă generaţie. Copiii vor putea învăţa alături de profesorii voluntari de la şcoala din localitate, în special la materiile principale de studiu şi examen.

Cătălina Vieru - profesor Școala Gimnazială Popricani: Vom desfăşura un program de tip after school în care îşi vor face temele pentru acasă şi alte activităţi remediale. De asemenea o să punem accent foarte mare pe activităţile de dezvoltare personală.

Pe acelaşi subiect

A deschis uşa educaţiei pentru copiii nevoiaşi 

Scopul proiectului este de a ajuta copiii cu risc mare de abandon şcolar şi a le oferi o şansă pentru viitor. 

Elena Voinescu - director Școala Gimnazială Popricani: Statistica școlii noastre referitor la elevii aflați în risc de abandon școlar este undeva în jurul procentului de 8%. În acest sens, cu atât mai mult este binevenit tot ceea ce se întâmplă în comunitatea noastră, iar faptul că centrul educațional își deschide porțile către elevii noștii, este minunat.

Bogdan Tănasă, antreprenor: Copiii o să aibă o şansă să poată să își ofere un viitor mai bun prin forțele lor proprii. Adică, ei trebuie să învețe, să se educe şi să înveţe o meserie. Asta o să se întâmple în acest centru.

Cea mai importantă componentă a centrului este de departe atelierul de meserii. Copiii vor putea învăţa meserie de la instalatori, electricieni, dulgheri sau croitori. 

Bogdan Tănasă, antreprenor: E o bucurie pentru ei să înveţe ceva nou. O să-i ducem prin fabrici, o să-i plimbăm, o să-i ducem pe la diferite cursuri şi aşa mai departe, abia aşteaptă (n.r. copiii). 

Iar planul lui Bogdan Tănasă de a-i ajuta pe nevoiaşi nu se opreşte aici. Vrea să facă centre similiare şi în alte comune sărace ale judeţului Iaşi şi speră ca, prin puterea exemplului, iniţiativa sa să fie preluată şi de alţi antreprenori din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un antreprenor din Iaşi a strâns 600.000 de euro din donaţii şi a ridicat un centru educaţional pentru copiii defavorizaţi