Antena Meniu Search
x

Doi gemeni de 4 ani au rămas orfani de tată. Bărbatul a murit în ambulanţă, plimbat între spitale. Poliţia a deschis dosar de UCIDERE DIN CULPĂ

Un bărbat bolnav de diabet a murit la doar câteva sute de metri distanţă de spital, într-o ambulanţă fără medic.

Vezi și

Un bărbat bolnav de diabet a murit la doar câteva sute de metri distanţă de spital, într-o ambulanţă fără medic. Trebuia să ajungă de la Corabia la spitalul din Caracal, deoarece starea lui se agravase. Echipajul care i-a preluat cazul a chemat în ajutor o salvare cu medic, de la 40 de kilometri distanţă. A fost prea târziu pentru pacient. Familia acuză spitalul din Corabia că a vrut să scape de caz. La poliţie, e dosar de ucidere din culpă. Bărbatul avea 42 de ani şi doi copii mici. 

"Medicul, foarte nepăsător, l-a pus în ambulanţă ca să scape de el, în stare gravă! Trebuia să lupte să-l salveze la spital." Asta cred rudele unui bărbat de 42 de ani, care a murit în ambulanţa ce urma să-l ducă de la Corabia la Caracal. Medicii din Corabia şi-au dat seama că starea pacientului cu diabet este gravă şi au decis să-l trimită la un spital mai mare. Nu aveau, însă, medic pe ambulanţă, care să-l supravegheze pe drum şi au chemat în ajutor o ambulanţă din Caracal. Cel mai apropiat medic disponibil era la 40 de kilometri distanţă! La Ambulanţa Olt există, potrivit site-ului de prezentare, doar 13 medici angajaţi. 

Pe drum, însă, pacientul a intrat în stop cardio-respirator. Lângă el erau doar o asistentă şi un şofer. Alina Duminică, purtător de cuvânt la Serviciul de Ambulanţă Olt: "Asistenta noastră, în momentul când starea pacientului s-a deteriorat, a început protocolul de resucitare cu masaj cardiac extern, monitorizare, administrare a medicaţiei. Ambulanţa în care pacientul se afla era dotată cu defibrilator."

Pacientul a murit în ambulanţă, la câteva sute de metri distanţă de spital. Salvarea cu medic, din Caracal, ar fi ajuns în 40 de minute. 

Bărbatul era tată de gemeni, de patru ani. Familia vrea să dea spitalul în judecată. Poliţia a deschis un dosar de ucidere din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Doi gemeni de 4 ani au rămas orfani de tată. Bărbatul a murit în ambulanţă, plimbat între spitale. Poliţia a deschis dosar de UCIDERE DIN CULPĂ