Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Cluj, care a abandonat trei câini într-o maşină, s-ar putea alege cu dosar penal

A avut accident la intrarea în Cluj-Napoca şi a abandonat maşina pe marginea drumului. Însă bărbatul care s-a ales cu paguba a lăsat înăuntru şi trei câini. Cu intenţie. Animalele au stat înăuntru trei zile, ignorate de trecători şi de autorităţi. Abia la sesizarea echipei Observator, câinii au ajuns la un adăpost. Poliţia Animalelor, care ar fi putut interveni, încă nu funcţionează în acest oraş.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 16.03.2021, 09:36

Vezi și
  • Bărbatul a făcut accident şi a lăsat câinii în maşină.
  • Poliţia Animalelor încă nu poate acţiona în Cluj.

Încuiaţi într-o maşină abandonată pe marginea drumului, cu doar unul dintre geamuri crăpat suficient cât să nu se sufoce. Aşa au stat trei câini de talie mare timp de trei zile. Poliţişti, jandarmi, angajaţi ai primăriei, dar şi trecători au privit animalele fară ca cineva sa intervină. 

În mod normal, la un astfel de caz ar fi trebuit să intervină Poliţia Animalelor, agenţii având posibilitatea chiar să confişte câinii aflaţi în pericol. În judeţul Cluj, însă, această structură nu este funcţională, deşi a fost înfiinţată şi s-au facut chiar angajări.

Stăpânul câinilor a fost implicat într-un accident auto, sâmbăta trecută. A lăsat maşina la intrarea în Cluj-Napoca şi s-a cazat apoi la o pensiune. Însă acolo nu avea voie cu câini. Aşa că şi-a lăsat animalele în maşină

Proprietarul câinilor s-ar putea alege cu dosar penal

Anamaria Nemeş, Asociaţie Protecţia Animalelor: Deci dacă erau afară, dacă era soare, nu trebuia să fie nu ştiu câte grade afară, dacă era soare, câinii ăştia mureau în câteva ore. 

Abia în a treia zi, autorităţile şi-au dat seama că o maşină nu e locul ideal pentru a ţine un animal. Şi asta doar la sesizarea asociaţiilor de protecţia a animalelor şi a echipei Observator. 

Andreea Vişan, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Ulterior, în parcarea unui centru comercial a fost găsit un alt patruped care ar aparţine aceloraşi persoane şi care se afla într-o remorcă.

Acum, un procuror va decide dacă va deschide o acţiune penală împotriva proprietarului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Cluj, care a abandonat trei câini într-o maşină, s-ar putea alege cu dosar penal