Antena Meniu Search
x

Oameni din întreaga lume învaţă limba română gratis pe un site al unui chimist din Cluj

Un chimist din Cluj a găsit o formulă prin care ca să-i înveţe limba română pe străinii din întreaga lume! A inventat un site, prin care oferă lecţii.

Vezi și

Un chimist din Cluj a găsit o formulă prin care ca să-i înveţe limba română pe străinii din întreaga lume! A inventat un site, prin care oferă lecţii interactive şi distractive. Totul este gratuit şi oricine poate să contribuie la îmbunătăţirea metodei de predare. Iar zecile de mii de elevi virtuali sunt absolut încântaţi că pot învăţa atât de simplu o limbă străină.

"Vrem să ştim despre tine, cum te cheamă, ce vârstă ai, şi cum mi-ai găsit site-ul?" Ca tânăra cu care Sergiu Dobozi vorbeşte acum sunt zeci de mii. Mai exact 31.000 de vizitatori unici, care i-au accesat pagina de 150.000 de ori, doar într-un an. Majoritatea este formată din străini dornici să deprindă tainele limbii române.

"Am descis website-ul, nu ştiam ce să fac, ştiam numai ideea că trebuie să fie distractiv şi că trebuie să fie şi interactiv, în acelaşi timp. Adică nu să vorbesc doar eu." La 28 de ani, Sergiu a terminat facultatea de chimie, lucrează în statistică şi e înebunit să călătorească. De aici i se "trage" toată povestea cu lecţiile de română pe internet: "Din timpul facultăţii m-a interesat foarte tare să învăţ limba suedeză. Îmi plăcea cum sună. Dar nu mă prindeau cărţile, erau tot felul de lecţii plictisitoare, care nu mă atrăgeau deloc."

A învăţat suedeza mai mult după ureche. Sau prin viu grai, de la vorbitori nativi. A învăţat din experienţa lui şi a construit de la zero site-ul. Învăţăcei are pe toate meridianele, iar lecţiile oferite sunt gratis: "Este un website care-i ajută pe autodidacţi, oameni care nu au profesor, care nu vor să aibă, care nu au bani, n-au bani de aşa ceva."

Oamenii care îi vizitează site-ul sunt invitaţi să-şi spună mereu părerea despre lecţii, să vină cu propuneri şi să răspundă la întrebarea de ce vor să înveţe limba română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Oameni din întreaga lume învaţă limba română gratis pe un site al unui chimist din Cluj