Antena Meniu Search
x

Un copil a fost rănit de o leoaică la grădina zoo din Rădăuţi

O vizită la grădina zoo din Rădăuţi era să se încheie tragic pentru un copil de 11 ani. Băiatul, nesupravegheat, s-a apropiat de cuşca unei leoaice şi a încercat s-o întărâte cu un băţ, printre gratii

Vezi și

O vizită la grădina zoo din Rădăuţi era să se încheie tragic pentru un copil de 11 ani. Băiatul, nesupravegheat, s-a apropiat de cuşca unei leoaice şi a încercat s-o întărâte cu un băţ, printre gratii. În clipa următoare, animalul, extrem de agitat, s-a repezit să-l înşface. Geaca groasă l-a protejat însă chiar şi aşa, leoaica l-a zgâriat destul de tare.

Noroc că în preajmă era fratele lui mai mare. L-a tras de geacă şi astfel a reuşit să-l smulgă din ghearele fiarei. Chiar şi aşa, băiatul a ajuns la spital, plin de zgârieturi pe picior şi pe abdomen. A fost la un pas de moarte, spun medicii. A fost foarte aproape de artera femurală şi a fost la un pas de moarte.

Băiatul a mers la zoo împreună cu fratele lui de 14 ani şi doi amici. Chiar dacă a văzut că sunt neînsoţiţi, paznicul de la intrare i-a lăsat să se plimbe în voie. Când au ajuns în zona anexei în care sunt adăpostite animalele sălbatice pe timp de iarnă, s-au apropiat de grilajul cuştii în care era leoaica.

Spaţiul dintre gratii este atât de mare încât oricine poate băga mâna la animale. În plus, în dreptul cuştilor nu există garduri care să-i ţină la distanţă pe curioşi. Autorităţile spun că a existat un proiect prin care grădina zoologică trebuia transformată într-un loc sigur. Edilul de la acea vreme, a modificat acel proiect şi a transformat într-o extindere a parcului zoo astfel încât aceste pavilioane au rămas nemordernizate şi nu sunt la nivelul cerinţelor europene.

În 2013, aceeaşi leoaică a mai rănit o fată de 15 ani. Adolescenta şi-a băgat piciorul în cuşcă iar animalul, care tocmai fătase, a prins-o de gleznă. De data aceasta, poliţia a deschis un dosar de cercetare pentru neglijenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un copil a fost rănit de o leoaică la grădina zoo din Rădăuţi