Antena Meniu Search
x

Scandalul elevilor cu plete daţi afară din şcoală la Cluj continuă. Părinţii sar în apărarea liceenilor

Celebrele versuri "Nu contează cât de lung am părul, important e ce şi cum gândesc!" nu reuşesc să depăşească stadiul de cântec!

Vezi și

Celebrele versuri "Nu contează cât de lung am părul, important e ce şi cum gândesc!" nu reuşesc să depăşească stadiul de cântec! În viaţa de zi cu zi, lungimea părului rămâne esenţială. Iar pentru că nu era tuns regulamentar, un adolescent de clasa a X-a din Cluj-Napoca a fost trimis acasă. Directorul n-a dat doi bani pe faptul că adolescentul are note foarte bune. Regulamentul e regulament.

"Cu privire la păr, uitaţi, scrie, tunsoarea adecvată, fără şuviţe colorate, lungime aproximativ 4, 5 centimetri.", spune directorul. Elevii care nu s-au încadrat în regulile scrise negru pe alb au fost scoşi ieri de la ore şi trimişi acasă fără drept de apel. Cu plete sau cu barbă, peste 20 de adolescenţi s-au conformat.

Cristina Gheţea, mama unui elev: "A fost o surpriză când l-am văzut acasă la ora respectivă. Dacă păţea ceva în timp ce eu ştiam că este la şcoală, cine răspundea? Nu mi se pare o atitudine corespunzătoare în secolul XXI, să trimiţi un copil acasă pentru faptul că are plete." Tudor Helgiu, elev în clasa a zecea, e tranşant: "Practic, eu nu pot să-mi exercit dreptul la învăţământ. Nu înţeleg cum un regulament de ordine interioară poate să încadreze în acelaşi timp şi o discriminare şi să încalce şi un drept." 

Aşa că adolescentul a cerut părerile internauţilor printr-o postare care a devenit virală. În doar 24 de ore a fost redistribuită de peste 5.000 de ori. Cei mai mulţi i-au dat dreptate. Cristina Gheţea: "Nu cred că este atât de important cât de lung ai părul, ci comportamentul pe care-l ai în societate. Eu consider că mi-am crescut copilul şi l-am educat să fie un membru activ, pentru că este imnplicat în foarte multe activităţi de voluntariat şi sunt mândră de ce face copilul meu." 

Inspectoratul Școlar Județean Cluj va verifica modul în care a fost prelucrat și aplicat Regulamentul de ordine interioară al liceului Greco-Catolic din Cluj-Napoca. Până atunci însă, astăzi, elevul s-a întors la ore. Netuns. "Nu, nu am de gând să mă tund!" 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Scandalul elevilor cu plete daţi afară din şcoală la Cluj continuă. Părinţii sar în apărarea liceenilor