Antena Meniu Search
x

Un inginer din Reşiţa a construit singur o decapotabilă, a omologat-o şi cutreieră ţara cu ea

Un inginer din Reşiţa şi-a propus să aibă o maşină cum alta nu-i! Însă nu a dorit să dea o avere pe un automobil unicat, aşa că l-a construit singur.

Vezi și

Un inginer din Reşiţa şi-a propus să aibă o maşină cum alta nu-i! Însă nu a dorit să dea o avere pe un automobil unicat, aşa că l-a construit singur. Aşa a apărut "De Karaso Simplon", o maşină decapotabilă în stilul celor din anii '50. Autovehiculul a fost omologat, aşa că bărbatul a cutrierat toată ţara la volanul lui.

E roşie ca focul, cu linii care curg, iar în interior arată perfect. Aşa poate fi caracterizată De Karaso Simplon, o maşină care a luat naştere datorită unei minţi agere şi a unor mâini foarte pricepute. Deşi ideea a venit întâmplător.

Prima dată a fost făcut un proiect, apoi o machetă. Maşina este o combinaţie de elemente. Parbrizul unicat e fabricat la Buzău, iar sistemul de iluminat a fost produs la Timişoara. A rezultat o maşină perfectă, care atrage toate privirile. Şi care a trecut cu succes testele de omologare.

Aţi crede că autoturismul e mai degrabă o piesă de colecţie, ţinută în garaj, dar nu e deloc aşa. De Karaso Simplon a văzut toată ţara.

Numele maşinii, spune inginerul Marius Hegedus, este o combinaţie între numele judeţului, Caraş, şi cea a trenului de lux, Orient Expres, care trece prin tunelul Simplon. Iar emblema a creat-o tot el.

De Karaso Simplon figurează ca maşină de familie, dar proprietarul a fost solicitat să participe cu ea la mai multe evenimente cum a fost târgul auto de la Bucureşti, nunţi, defilări auto, dar şi pentru filmarări şi reclame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un inginer din Reşiţa a construit singur o decapotabilă, a omologat-o şi cutreieră ţara cu ea