Antena Meniu Search
x

Noile taxe impuse de guvernanţi închid afaceri. E cazul unui canadian care a pus lacătul pe uşa restaurantului deschis în Cluj

S-a îndrăgostit de România şi de oraşul Cluj şi a decis că aici e locul în care vrea să-şi deschidă un restaurant!

Vezi și

S-a îndrăgostit de România şi de oraşul Cluj şi a decis că aici e locul în care vrea să-şi deschidă un restaurant! Şi-a văzut visul împlinit, însă acum e nevoit să pună lacătul pe uşă. E povestea unui canadian, alungat din mediul de afaceri românesc, de taxele mult prea mari.

Oliver a ajuns la Cluj acum cinci ani. Şi de atunci n-a mai vrut să plece de aici. "Am descoperit România călătorind. Îmi place să merg în locuri despre care nu ştiu prea multe lucruri. Prima dată când am venit în România, chiar mi-a plăcut. E o ţară frumoasă, iar peisajele seamnănă cu cele din Canada." 

La Cluj a cunoscut-o şi pe cea care urma să-i devină soţie. Iar mai apoi a decis că oraşul e locul potrivit în care să-şi deschidă o afacere. Aşa că şi-a pus în practică o idee mai veche: să-şi deschidă un restaurant. Localul din centru oraşului a mers bine în primii ani. Mai apoi, au început să apară şi problemele. "În 2017, a fost introdusă o taxă specială pentru hoteluri şi restaurante. Se calcula pe zona din oraş unde se află localul. Şi, eu fiind în Centru, taxa a fost mult mai mare. 

Nu am avut atât de mulţi bani disponibili, aşa că a trebuit să facem o înţelegere, ca să plătesc eşalonat, în şase luni." 

Pe acelaşi subiect

Nu au fost singurii bani în plus pe care canadianul a fost nevoit să-i plătească. "Anul acesta, au mai introdus o schimbare pentru angajaţii care lucrează part-time. Impozitele lor au devenit egale cu ale celor care muncesc full-time." 

Aşa că astăzi a fost ultima zi în care localul şi-a mai primit clienţii: "Taxele noi au făcut ca situaţia să fie mult prea complicată, pentru a mai putea continua." 

A rămas dezamagit de sistemul economic de la noi. Şi, cu toate astea, vrea să rămână în continuare în România. Chiar dacă în Canada i-ar fi mult mai bine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Noile taxe impuse de guvernanţi închid afaceri. E cazul unui canadian care a pus lacătul pe uşa restaurantului deschis în Cluj