Antena Meniu Search
x

Video Un inginer italian și-a părăsit țara pentru a fi deveni voluntar SMURD, în Maramureș: "Pot să spun că e casa mea România"

Din dragoste pentru România, un inginer italian şi-a părăsit ţara şi salvează vieți pe meleagurile noastre. În urmă cu doi ani a pornit într-o cursă în care fiecare secundă contează, iar astăzi este voluntar SMURD în Maramureş. Spune că voluntariatul este o pasiune pe care a descoperit-o în ţara lui de baştină şi pe care vrea să o promoveze şi în ţara lui adoptivă.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 07.12.2020, 17:46

Vezi și
  • Alberto Cristaudi a renunțat la viața din Italia pentru a salva oameni, în România

Orice misiune este pentru Alberto o nouă şansă de a salva vieţi. Iar pasiunea lui pentru voluntariat nu are granițe. A început în ţara lui natală, în Italia, şi continuă aici, în România. 

Alberto Cristaudi, voluntar SMURD: SMURD e ca îngerul salvator de lângă tine, tot timpul.

Alberto este originar din Torino și în anul 2004 a ajuns în țară noastră datorită serviciului pe care îl avea. Atunci s-a îndrăgostit de România şi a decis să vină aici şi să înveţe să salveze oameni. 

Alberto Cristaudi, voluntar SMURD: A fost o provocare adevărată, evident că există niște diferențe culturale, dar nu pot spune că e undeva mai bun, după atâția ani pot să spun că e casa mea România. Voluntariat pot să spun că este în cultura noastră, întotdeauna am acționat prin voluntariat. 

Cum a ajuns Alberto la SMURD

Prima experienţă de voluntariat în România a fost la Salvamont Maramureş. Pașii l-au purtat apoi pe Alberto la Cluj.

Alberto Cristaudi, voluntar SMURD: Am ajuns la SMURD în ultimii ani de zile datorită Salvamontului. Cu mândrie pot să spun că sunt primul italian care a făcut școlile de Salvamont în România.

Alberto spune că voluntariatul oferă satisfacţii greu de exprimat în cuvinte. Dar ar vrea ca toţi cei care pot să ajute, să o facă. 

Alberto Cristaudi, voluntar SMURD: Toată lumea poate fi salvator, evident că nu o jachetă sau o emblemă te face salvator, motiv pentru care sfătuiesc pe toată lumea să probeze experiență asta.

Misiunea lui Alberto nu se oprește însă aici. Pe viitor își dorește să se specializeze în scufundări în peșteri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un inginer italian și-a părăsit țara pentru a fi deveni voluntar SMURD, în Maramureș: "Pot să spun că e casa mea România"