Antena Meniu Search
x

Video Bebeluș născut în ambulanță, în Bistrița. Paramedicii au fost puși în fața faptului împlinit: "Teoria o ştiam"

Grăbit să vină pe lume, un bebeluş din Bistriţa s-a născut în ambulanţă. Moaşe i-au fost trei paramedici SMURD, care au ajuns la caz prin apel la 112. La doar câţiva kilometri după ce au preluat-o de acasă pe femeia intrată în travaliu, au fost nevoiţi să tragă pe dreapta şi să pună în practică ceea ce ştiau doar în teorie.

de Redactia Observator

la 08.11.2020, 11:52

Vezi și
  • Copilașul este sănătos și va fi externat în câteva zile
  • Paramedicii au avut parte de momente de neuitat
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Se întâmpla la numai 10 minute de când cei trei salvatori au preluat-o pe femeia însărcinată de acasă. Era în travaliu şi şi-au dat seama că drumul până la spital e prea lung.

Karoly Samuez Baczonyi, ISU: Am fost nevoiţi să ne oprim, să tragem pe dreapta şi să participăm toţi trei la naştere. A fost palpitant, cu emoţii, cu puţin stres. Sincer, niciunul din noi nu am participat la aşa ceva până acum. Teoria o ştiam.

Aşa că până la practică a mai fost doar un pas. Ionuţ e paramedic de doi ani, nu are copii, dar spune că misiunea aceasta nu o va uita niciodată. El a fost cel care a tăiat cordonul ombilical pruncului nou-născut.

Ionuț Emanuel Floroaie, paramedic SMURD: Am încurajat-o la contracţii, să încerce să-l elimine afară, să-l scoată afară. Încet, fătul a ieşit afară şi după aia a început partea medicală efectivă. Pe copil l-am înfăşat în folie izotermă şi pătură ca să nu-i fie friguţ.

Un bebeluş voinic, sănătos şi. gălăgios, aşa îl descriu cei trei salvatori pe micuţul Andrei. Atât mama cât şi bebeluşul sunt acum în spital, dar vor fi externaţi peste câteva zile.

Vasile Dănuț Damian, paramedic SMURD: Senzaţia a fost unică faţă de celelalte intervenţii. Emoţii au fost, dar constructive!

Bebeluşul a primit numele tatălui său, pe care l-am găsit în rulotă având grijă de ceilalţi doi copii ai familiei. Casa mobilă este căminul lor în care vor trebui acum să mai facă puţin loc pentru noul membru.

În sezonul rece, familia locuieşte în localitatea Şopteriu din Bistriţa-Năsaud. Primăvara, însă, cu rulota agăţată de un tractor, se mută cu toţii în localitatea Urmeniş unde familia are grijă de vacile din sat.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Bebeluș născut în ambulanță, în Bistrița. Paramedicii au fost puși în fața faptului împlinit: "Teoria o ştiam"