Antena Meniu Search
x

Un lăcaş de cult vechi de un secol a fost distrus de un incendiu violent, în judeţul Neamţ

O biserică veche de un secol a fost făcută scrum de un incendiu violent, într-o localitate din judeţul Neamţ. Clădirea abia renovată a ars preţ de patru ore, timp în care pompierii s-au chinuit să stingă flăcările. EL Vântul puternic a întreţinut văpaia, iar scânteile puteau să aprindă şi casa parohială, din imediata apropiere.

Vezi și

O biserică veche de un secol a fost făcută scrum de un incendiu violent, într-o localitate din judeţul Neamţ. Clădirea abia renovată a ars preţ de patru ore, timp în care pompierii s-au chinuit să stingă flăcările.Vântul puternic a întreţinut văpaia, iar scânteile puteau să aprindă şi casa parohială, din imediata apropiere. 

Oamenii privesc dezastrul, neputincioşi, de la marginea cimitirului. Pompierii din cinci autospeciale se chinuie să stropească flăcările în timp ce vântul aruncă scântei peste ei. La câţiva metri e casa parohială, care se poate aprinde în orice moment.

Se apropie clipa când pompierii trebuie să realimenteze cu apă. Între timp, flăcările coboară la catapeteasmă şi la mobilierul de lemn din interior.

Cu fiecare minut mai arde o icoană, iar turla bisericii stă să cadă peste oameni. Pompierii scapă nevătămaţi, iar localnicii continuă să se roage pentru ei. Au ajuns de patru ore la incendiu şi abia acum se pregătesc să intre cu furtunurile în lăcaşul de cult.

Au fost salvate pupitrul de predică şi câteva dulapuri în care se aflau banii rămaşi după renovarea bisericii. Clădirea era veche de peste un secol, dar nu făcea parte din patrimoniul cultural. Pentru localnici, însă, era nepreţuită.

Incendiul nu a distrus şi casa parohială, în care preotul şi-a întemeiat o familie. Cel mai probabil, totul a pornit de la o centrală termică defectă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un lăcaş de cult vechi de un secol a fost distrus de un incendiu violent, în judeţul Neamţ