Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Minerul ucis la Uricani, într-o explozie în subteran, abia se transferase de la mina Petrila!

La mai puţin de o lună de la tragedia din mina Lupeni, istoria se repetă. De această dată, la mina Uricani, unde o explozie a ucis un om.

de Redactia Observator

la 30.10.2017 , 19:59

La mai puţin de o lună de la tragedia din mina Lupeni, istoria se repetă. De această dată, la mina Uricani, unde o explozie produsă la doar 50 de metri sub pământ a ucis un ortac şi a rănit alţi trei. Aurel Anghel urma să împlinească 43 de ani peste câteva zile. A fost ultimul găsit sub dărâmături. Cei trei supraviţuitori au fost transportaţi cu elicopterul la spitalele din Capitală. Sunt în stare gravă şi au arsuri pe corp şi pe căile aeriene.

O explozie care, spun autorităţile, părea imposibil să se producă. Şi totuşi, la doar câteva minute după ce minerii au coborât în subteran, galeria a sărit în aer. Accidentul de muncă s-a produs la ora 6 dimineaţa, chiar atunci când minerii intraseră în schimb. Nu se ştie ce s-a întâmplat în subteran, însă la câteva minute a avut loc o explozie şi toţi cei patru mineri au fost surprinşi de deflagraţie.

O primă ipoteză ar fi o acumulare de gaz metan. Ventilatoarele s-ar fi defectat, iar aerul, în loc să intre, ieşea din subteran. Nu era o zonă transversată de niciun fel de cablu electric care ar fi putut să determine această aprindere 

Vezi și

Trei mineri au fost salvaţi în prima oră. Însă, Aurel Anghel a fost găsit după aproape patru ore, la 100 de metri de locul exploziei. Fără suflare. Peste câteva zile, ar fi urmat să împlinească 43 de ani.

Pe acelaşi subiect

Şi doi dintre salvatori au ajuns intoxicaţi cu monoxid de carbon la spital. Au decis să semneze pe proprie răspundere că părăsesc spitalul. 

În timp ce supravieţuitorii accidentului minier au fost aduşi cu ecliopterul în Capitală, la Spitalul de Arşi şi la Bagdasar-Arseni. Sunt în stare critică.

Autorităţile nu au nicio explicaţie pentru tragedia de la Uricani. Este al doilea accident din mină într-o singură lună. 

Pentru nenorocirea de la Lupeni, nu a răspuns nici acum nimeni, iar ancheta bate pasul pe loc. Atunci, doi ortaci şi-au pierdut viaţa, după ce pâmântul s-a surpat peste ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Minerul ucis la Uricani, într-o explozie în subteran, abia se transferase de la mina Petrila!