Antena Meniu Search
x

Unicul castel din România costruit pe principiile unui calendar va fi reabilitat!

Unicul castel din România costruit pe principiile unui calendar va fi reabilitat! Acesta a trecut deja în administrarea Muzeului Judeţean Mureş, iar autorităţil

Vezi și

Unicul castel din România costruit pe principiile unui calendar va fi reabilitat! Acesta a trecut deja în administrarea Muzeului Judeţean Mureş, iar autorităţile au alocat bani pentru reparaţiile urgente. Însă, pentru a reveni la gloria de odinioară, ar fi nevoie de fonduri europene. 

Castelul Calendar. O construcţie unică în România, între zidurile căreia se ascunde o frumoasă poveste de iubire. Cea dintre un baron şi o rusoaică. Ioan Porime, profesor de istorie: "Ugron Istvan a dorit să se construiască un castel unic. El urma să fie cadou"

Un cadou de la Ugron Istvan pentru aleasa sa. Castelul respectă principiul calendarului. Are 4 turnuri, 7 terase, 12 holuri, 52 de camere şi 365 de ferestre. Şi o istorie de mai bine de o sută de ani. Una de care autorităţile nu vor să uite. Tocmai de asta, au decis ca Muzeul Judeţean să se ocupe de acum înainte de administrarea clădirii. 

Soos Zoltan, director Muzeul Județean Mureș: "Acoperişul are nevoie de intervenţie, asta va fi prima noastră grijă, să reparăm acoperişul şi să eliminăm infiltrările de apă, după care o să se înceapă faza de proiectare. Castelul să intre în reabilitare, în cel mai scurt timp."

Deocamdată au fost alocaţi 130.000 de lei, pentru reparaţii urgente. O investiţie pe care autorităţile o consideră primordială. 

Muzeul Judeţean speră să obţină şi fonduri europene pentru renovarea în totalitate a castelului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Unicul castel din România costruit pe principiile unui calendar va fi reabilitat!