Antena Meniu Search
x

Un spray cu autobronzant provoaca mari probleme cu respiratia

Bronzul artificial ar putea veni la pachet cu probleme de respiratie! E teama autoritatilor din Marea Britanie, care au retras de pe piata un autobronzant

Vezi și

La noi, in farmaciile unde se vinde autobronzantul retras de pe piata in Marea Britanie, e liniste. Oficial, posibilele efecte secundare ale produsului nu se cunosc.

In Anglia, expertii au ajuns la concluzia ca autobronzantele de tip spray care contin alcool pot provoca probleme respiratorii. E drept, asta dupa ce mult prea multe adolescente au folosit din abundenta acasa produsul, cu geamurile inchise. Ca urmare, au inhalat substantele chimice din autobronzant si au avut probleme de respiratie. Producatorul autobronzantului folosit de cele mai multe tinere britanice a retras de pe piata varianta care contine alcool. "Daca ati cumparat produsul pentru altcineva, spuneti-i despre riscuri imediat. Cine returneaza produsul va primi un alt spray autobronzant sau banii inapoi"

Compania productoare a produsului retras de pe piata britanica a anuntat ca a identificat o problema in programul de monitorizare a calitatii, dar nu a dat mai multe detalii. Oricum, autoritatile europene au de luni de zile autobronzantele sub lupa. Au dat deja un semnal de alarma. "Substantele chimice din autobronzantele contrafacute pot creste riscul de cancer, diabet, obezitate si duc la scaderea fertilitatii".

Toate studiile facute pana acum in Europa si Statele Unite arata ca autobronzantele de tip spray, care contin alcool, pot crea reactii adverse. Nu si cele care se aplica pe piele, sub forma de lotiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Un spray cu autobronzant provoaca mari probleme cu respiratia