Antena Meniu Search
x

Un stomatolog îi învaţă pe studenţi să lucreze fără mănuşi

O dantură frumoasă poate veni la pachet şi cu infecţii. Asta, dacă nimeriţi pe mâna unui stomatolog de la Policlinica Universităţii de Medicină şi Farmacie. Aici, unii şefi de catedră îi învaţă pe studenţi să lucreze fără mănuşi.

Vezi și

 La propriu. Unii pacienţi sunt consultaţi chiar pe holul policlinicii. Unde pereţii sunt scorojiţi, iar igrasia pare că a făcut rădăcini adânci în tencuială. Totul este în regim deschis, iar cabinetele au în loc de uşă un şuvoi de "du-te vino" de studenţi şi asistente. Nimeni nu pare deranjat, însă, de condiţiile de lucru.

Studenţii se uită cu mare neplăcere şi se feresc să pună mâna pe mulajul scos din gura bătrânei. Medicul pare că s-a obişnuit cu procedura. Şi asistenta care spală de zor cu apă rece mulajul care trebuie să se întărească.

După ce medicul o crestează de câteva ori cu un bisturiu sterilizat la flacără, placa se întoarce în gura pacientei.

O explicaţie simplă care ar trebui să închidă gura pacienţilor. Chiar dacă pot pleca de la dentist cu toţi dinţii, ar putea primi la pachet un bonus de infecţii.

În timp ce stomatologii îşi fac de lucru în gura pacienţilor, alte guri căscate sunt dornice să înveţe meserie. Cel mai dificil de asimilat sunt regulile de igienă.

Dar nu exclude regulile de igienă, mai ales că foarte mulţi copii ajung pe mâna medicilor de la Policlinica Universităţii de Medicină şi Farmacie.

Uşile cabinetelor stau mai tot timpul deschise şi poate intra cine vrea. Cine n-are loc în cabinet, primeşte o consultaţie chiar pe holul policlinicii.

Întreaga clădire e prost îngrijită. Tencuiala ameninţă să cadă şi pe afară, şi la interior, igrasia pare tapet pe pereţi, iar mirosul e departe de orice igienă.

Nimeni, însă nu pare deranjat de condiţiile în care se lucrează. Pacienţii se mulţumesc cu ce priemsc, studenţii nu au curaj să comenteze, iar doctorii s-au obişnuit cu mizeria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un stomatolog îi învaţă pe studenţi să lucreze fără mănuşi