Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Sibiu a fost operat la privat, cu bani, deşi este asigurat în sistemul public de sănătate

Un tânăr din Sibiu a plătit 20 de mii de euro unei clinici private din România pentru o operaţie la inimă. Băiatul spune că a bătut iniţial la uşile unor spitale de stat, însă medicii au refuzat să-l opereze, pe motiv că boala este foarte avansată

Vezi și

Un tânăr din Sibiu a plătit 20 de mii de euro unei clinici private din România pentru o operaţie la inimă. Băiatul spune că a bătut iniţial la uşile unor spitale de stat, însă medicii au refuzat să-l opereze, pe motiv că boala este foarte avansată

Disperat, tânărul a cerut ajutorul prietenilor şi a strâns suma care i-a salvat viaţa. Deşi este asigurat în sistemul public de sănătate, statul n-a putut să-l ajute cu nici un leu.

O viaţă la care tânărul aproape că nu mai visa. Se ştie bolnav cu inima de mic, însă când problemele mai grave au început să apară atât medicii de la noi cât şi unii doctori din străinătate l-au privit rezervaţi.

Stenoză aortică severă a fost diagnosticul. Teroretic această operaţie se face în mai toate centrele de cardiologie din ţară. Practic, în cazul lui Daniel, din cauza tensiunii foarte mari a vaselor din plămâni, exista un risc foarte mare ca el să nu se mai ridice de pe masa de operaţie. Chiar şi medicii de la o clinică de renume din Madrid, iniţial, l-au refuzat.

Şansa a venit pentru tânăr de la o clinică privată din ţara noastră. Un medic de acolo i-a promis că-l face bine, însă intervenţia nu era gratuită, iar Daniel nu avea bani.

Acum tânărul se pregăteşte să înceapă o viaţă nouă. Medicii îi promit că inima nu-i va mai face probleme. Deşi vrea să se revanşeze faţă de cei care l-au ajutat cu bani, nu prea poate. Este pus oarecum în faţa unei situaţii paradoxale. Dacă s-ar fi operat în străinătate, prin formularul 112 al Casei Naţionale de Asigurări statul i-ar fi decontat suma necesară intervenţiei. Dacă a decis să se opereze în ţară, chiar şi pe bani mai puţini, statul nu-i dă nimic. În cel mai fericit caz, dacă spitalul privat în care a fost operat are contract cu Casa, statul acoperă doar un cost prestabilit al intervenţiei, care în general este foarte mic. În concluzie Daniel, nu va primi nici un ban de la stat, chiar dacă a fost asigurat la sistemul public toată viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr din Sibiu a fost operat la privat, cu bani, deşi este asigurat în sistemul public de sănătate