Antena Meniu Search
x

Un tânăr în Alba crește păsări răpitoare

N-aţi văzut pe nimeni să crească ulii? Am cunoscut noi un tânăr în Alba, a cărui pasiune pentru păsările răpitoare nu cunoaşte limite.

Vezi și

 N-aţi văzut pe nimeni să crească ulii? Am cunoscut noi un tânăr în Alba, a cărui pasiune pentru păsările răpitoare nu cunoaşte limite.

Ionuţ are 19 ani, iar pasiunea lui pentru păsările răpitoare a început în copilărie. Atunci a început să le analizeze comportamentul. Iar când nu veneau ulii la porumbeii pe care îi creştea acasă, mergea cu părinţii săi la câmp să-i vadă. Şi aşa a ajuns să-şi dorească să crească unul.

Acest lucru este ilegal la noi în ţară, însă asta nu l-a făcut pe Ionuţ să renunţe la pasiunea sa. Iar în urmă cu doi ani şi-a luat primul uliu. Deşi l-a îngrijit zi de zi, uliul a murit. Dar la scurt timp a primit altul, în aceeaşi stare, pe care a reuşit să-l facă bine.

Şi de atunci se ocupă de reabilitarea păsărilor răpitoare. Numai în acest an a învăţat să zboare şi să vâneze opt exemplare. Iar acum, în curtea casei i-au mai rămas doar două.

Pe uliul Gusti, Ionuţ îl va elibera în toamnă. Se întristează când se gândeşte la ziua în care va trebui să se despartă de el. Vecinii lui Ionuţ sunt impresionaţi de pasiunea sa şi sunt mulţumiţi că până acum, niciun uliu nu le-a atacat păsările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr în Alba crește păsări răpitoare