Meniu
Search
x

UNDE va avea loc PARADA de 1 DECEMBRIE. Ce spune primarul Capitalei

Piața Constituției este o variantă "din ce în ce mai certă" pentru desfășurarea paradei de 1 Decembrie

la 29.10.2015, 21:24

Piața Constituției este o variantă "din ce în ce mai certă" pentru desfășurarea paradei de 1 Decembrie, în contextul în care lucrarea la Arcul de Triumf stagnează, a declarat, joi, primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel-Dan Marin.

"Rămâne Piața Constituției ca variantă din ce în ce mai certă. A existat până de curând posibilitatea să se desfășoare parada militară la Arcul de Triumf, dar nimeni nu a dorit să își asume responsabilitatea faptului că nu se va întâmpla absolut nimic cu monumentul. (...) Lucrarea de la Arcul de Triumf stagnează", a spus Ștefănel-Dan Marin, la ședința CGMB de joi.

El a afirmat că, în ultima perioadă, lucrarea a început să se deruleze bine. "În ultima perioadă, lucrarea a început ușor, ușor să se deruleze către ceea ce îmi doresc, ușor, ușor, pentru că încă de la bun început contractul a avut anumite hibe. (...) Sunt materiale care vor ajunge în țară în jurul datei de februarie 2016. Avem o mare problemă, pentru că dacă până pe 31 decembrie acele materiale nu vor fi aduse în țară va trebui să le suportăm din ban public, voi deschide o anchetă și voi solicita și organelor competente să deschidă o anchetă, astfel încât să vedem cine nu și-a făcut treaba și de ce pierdem bani europeni", a afirmat edilul interimar al Capitalei.

Ștefănel-Dan Marin a precizat că a cerut ca toate materialele să sosească în țară până pe 31 decembrie, astfel încât măcar în proporție de 80% să se folosească bani europeni, iar suma ce va trebui suportată din bugetul Primăriei Capitalei să fie cât mai mică.

"La Piața Sudului, în urma graficelor pe care le-am derulat ieri, se pare că a înțeles constructorul că trebuie să demareze toate procedurile terminării lucrării, astfel încât să ne încadrăm în termenul de 30 iunie 2016 pentru a nu se pierde bani europeni. Peste tot unde mă duc și unde există investiții pe bani europeni, le spun tuturor același lucru — dacă nu vă faceți treaba și vom pierde acei bani europeni voi declanșa ancheta", a adăugat el. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » UNDE va avea loc PARADA de 1 DECEMBRIE. Ce spune primarul Capitalei