Antena Meniu Search
x

Aproape 10% din populaţia României nu îşi permite o conexiune la internet. Este cel mai ridicat procent la nivelul UE

România este pe primul loc la nivel european la capitorul sărăcie, în contextul în care unul din zece români nu îşi permite o conexiune la internet.

de Adrian Obreja

la 02.08.2023, 08:45

Vezi și

Conform studiului realizat de Eurostat, România şi Bulgaria conduc acest clasament. În România, procentul celor care nu-şi permiteau o conexiune la internet, anul trecut, este de 9,1%, iar în Bulgaria de 8,1%, în timp ce în alte ţări precum Finlanda sau Luxemburg, procentul este de doar 0,3 şi respectiv 0,4%.

De asemenea, diferenţa între populaţia totală şi populaţia expusă riscului de sărăcie în termeni de capacitate de a-ţi permite o conexiune la Internet, era vizibilă în 2022 în toate statele membre UE. Cel mai mare procent de persoane expuse riscului de sărăcie şi care nu îşi permit o conexiune la Internet se înregistra în România (25%), urmată de Bulgaria (20,5%) şi Ungaria (16,5%). La polul opus, cele mai mici ponderi au fost înregistrate în Danemarca şi Finlanda (ambele cu 1%), urmate de Cipru şi Luxemburg (ambele cu 1,5%).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Aproape 10% din populaţia României nu îşi permite o conexiune la internet. Este cel mai ridicat procent la nivelul UE