Antena Meniu Search
x

Inimi care ar putea fi transplantate, irosite din cauza desfiintatii Institutului Inimii

Institutul Inimii din Targu Mures a intrat in stop cardiac. De cand a devenit doar un apendice al unui spital de urgenta, 55 de inimi au fost irosite.

Vezi și

O situatie dramatica, la care s-a ajuns din cauza conditiilor mizere si a lipsei de medicamente. Iar o inima irosita inseamna o sansa ratata la viata pentru cei care asteapta cu disperare un transplant.

Stefan Aparaschivei asteapta nu o inima, ci o minune. Chiar daca s-ar gasi un donator compatibil, medicii din Targu Mures nu ar putea sa il urce pe masa de operatie.

Anul acesta, nu s-a facut niciun transplant de inima. Bilantul pierderilor este imens. Sansele multor bolnavi care traiesc cu speranta unui nou cord au fost reduse, cu sange rece, la zero.

55 de donatori, ale caror inimi puteau sa salveze 55 de vieti, au fost irosite. Dar moartea nu asteapta deciziile autoritatilor.

Cat timp le mai bate inima bolnava, ceilalti inca mai spera, desi au trecut doi ani de cand o hotarare de guvern a desfiintat Institutul Inimii si l-a transformat intr-o sectie de spital. Cu bani mai putini, fara medicamente. Pe scurt, un loc din care multi doctori au plecat spre mai bine.

Atunci cand erau lasati sa isi faca treaba, medicii din Targu Mures faceau si 10 transplanturi pe an.

In salonul unui spital din Capitala, tanara ucisa din dragoste de iubitul ei, politist, acum doua luni, a devenit donatoare. Prin moarte, Alexandra a salvat trei vieti, dar putea salva patru. Rinichii si ficatul au fost recoltate, insa inima nu. In acel moment, medicii nu au gasit un bolnav compatibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Inimi care ar putea fi transplantate, irosite din cauza desfiintatii Institutului Inimii