Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa în Bucovina: Cât costă o cursă cu cea mai lungă tiroliană din ţară, aflată în Pasul Palma

În Pasul Palma, din inima Bucovinei, natura oferă un adevărat spectacol cromatic. De la verdele crud al brazilor, până la culorile arămii pictate de toamnă, tabloul împresionează orice vizitator. Turiştii care ajung în zonă au parte şi de adrenalină, pe cea mai lungă tiroliană din ţară, dar şi de preparate bucovinene. 

de Angela Bertea

la 09.10.2022, 09:20

Vezi și

Sub ploaia de frunze ruginii cutreierăm ţinutul Bucovinei. Trecem prin Pasul Palma, numit şi Pasul Ciumârna. Drumul şerpuit trece prin Obcina Mare şi leagă Valea Moldoviței de Podișul Sucevei. 

Turistă: Foarte frumos. Sunt încântată de frumuseţea naturii şi a munţilor, deci formidabil. Toamna e foarte frumos colorată. S-a jucat foarte frumos cu culorile Cel de Sus.

Turistă: Zicea cineva că fiecare frunză e o floare, toamna e o a doua primăvară. Ne relaxăm după o săptămână de muncă și ne bucurăm de natură.  

Tabloul poate fi admirat şi din cea mai lungă tiroliană din ţară, aflată chiar în Pasul Palma. Aici, turiştii au parte de multă adrenalină. 

Turist: Mă aştept să fie intens, plin de suspans până jos şi abia aştept. Am foarte mari emoţii. 

Ovidiu Halip - instructor: O tură pe tiroliană costă 50 de lei în poziţia normală și avem şi poziția superman care costă 70 de lei. Se atinge şi peste 100 de km la oră. 

După câteva ore petrecute în natură, vizitatorii se pot înfrupta dintr-o gamă largă de bucate bucovinene. 

Ioana Ciocan - gazda pensiune: Ciorbă rădăuțeană, renumită în zona noastră, tochitură moldoveanească cu brânză de oi şi cu brânză de vaci şi smântână, hribi cu smântână, cârnați de casă, slănină papricată, ceapă, roşii, păstrăvul care este tot din zona noastră. Şi ca desert avem tocinei moldoveneşti care se mănâncă cu smântână şi cu zahăr, avem alivenca,  cozonacul, poalele-n brâu. 

Cei care ajung aici pot vizita şi Mânăstirile Suceviţa şi Moldoviţa sau pot face o plimbare cu Mocăniţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Vacanţa în Bucovina: Cât costă o cursă cu cea mai lungă tiroliană din ţară, aflată în Pasul Palma