Antena Meniu Search
x

Dacă nu alegi vacanţa corect, rişti să te întorci obosit din concediu

Vrem cu toţii să ne relaxăm şi să se încărcăm bateriile în vacanţă, dar riscăm să ne întoarcem mai stresaţi şi chiar mai obosiţi dacă nu facem alegerea corectă.

Vezi și

Vrem cu toţii să ne relaxăm şi să se încărcăm bateriile în vacanţă, dar riscăm să ne întoarcem mai stresaţi şi chiar mai obosiţi dacă nu facem alegerea corectă. Spre exemplu, dacă petrecem prea multe zile pe o plajă, fie ea şi desprinsă din rai, riscăm să nu ne deconectăm de la grijile de acasă, spun specialiştii americani. La fel, o vacanţă în care am bifat prea multe activităţi, într-un ritm scurt, ne poate aduce o oboseală accentuată la întoarcere.

În portul Kotor din Muntenegru, distracţia este în toi. În livingul de la pupa bărcii, un DJ pune muzică, iar turiştii dansează, în timp ce sus, pe punte, fetele se bucură de soarele generos. Sunt români care au ales un concediu altfel: un sejur pe vas în cele mai frumoase porturi de la Marea Mediterană. Aici, nimeni nu se plictiseşte. 

O săptămână pe un astfel de vas costă între 350 şi 700 de euro de persoană, iar turiştii se întorc vrăjiţi. Mai ales pentru că au ocazia să încerce activităţi pe care nu le-au mai făcut niciodată.

Sunt însă şi vacanţe din care ne întoarcem fie mai stresaţi, fie mai obosiţi decât dacă am fi fost la lucru, spun profesorii de la o universitate americană. Potrivit lor, plaja visurilor noastre se poate transforma într-un coşmar dacă nu reuşim să ne deconectăm sau facem aceleaşi activităţi în fiecare zi.

În schimb, vacanţele-maraton ne pot obosi peste măsură. Orice vacanţă am alege, ar fi bine să ne luăm cel puţin o zi liberă între serviciu şi concediu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dacă nu alegi vacanţa corect, rişti să te întorci obosit din concediu