Antena Meniu Search
x

Vacanta pe banii sefului

10.000 de romani primesc de la patroni tichete pentru concediu. Solutia este avantajoasa pentru ambele parti. Patronul nu mai plateste taxe la stat, in timp ce salariatul este rasplatit pentru rezultate cu o vacanta care poate ajunge si la 1.000 de euro

Alexandra lucreaza la o firma de resurse umane. Anul trecut a primit ca bonus tichete de vacanta de la conducerea companiei in valoare de 600 de lei. Initial a crezut ca sunt inutile. “La inceput am fost un pic sceptica insa am reusit sa aflu destul de multe informatii de la agentiile de turism. Anul trecut, am beneficiat de un sejur la munte, a fost un weekend”, a spus femeia.

Si in acest an, Alexandra spera sa plece in concediu, tot cu tichetele primite de la firma. De data aceasta, va alege litoralul. Ca ea, alte mii de romani primesc cadou vacante interne in valoare de pana la 4.500 de lei, suma maxima ce poate fi acordata. Cei mai norocosi fac parte din companiile medii si mari, cu patroni straini. “Am constatat ca aceasta metoda de motivare a angajatilor este mai buna. Fiind vorba de tichete de vacanta, de obicei, acestea se dau celor mai performanti”, sustine directorul Alina Cretu.

Pentru ca patronii au taiat in ultimii ani multe dintre benefciile extra-salariale, putini sunt angajatii care mai primesc tichete. Mai putin de 10.000 de romani iau tichete de vacanta in timp ce 1,9 milioane de romani primesc bonuri de masa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vacanta pe banii sefului