Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vaccinare Covid la Potârnichea: Autorităţile asteaptă să fie rugate, iar localnicii aşteaptă să fie ajutaţi. Până atunci, unii se "vaccinează" la birtul din sat

Altele sunt îndoieile românilor. Fără alcool înainte şi după vaccinare.  A fost recomandarea care a înclinat decisiv balanţa campaniei de imunizare într-un sat din Constanţa: vaccinul poate să mai aştepte.Alţii încă mai speră să fie căutaţi de cineva care să-i ajute să se înscrie pe platformă.

de Nicu Tatu

la 23.01.2021 , 21:33

Aşa se face că, dintr-o localitate plină cu bătrâni bolnavi, nu s-a vaccinat pâna acum nimeni.

În loc de vaccin, mai bună o ţuică

Ţuică îndoită cu apă. E "vaccinul" care l-a ţinut pe nea Vasile departe de boli până la 70 de ani. Speră ca şi coronavirusul să păstreze distanţa cu acelaşi leac. Medicul i-a spus să lase prostiile: e în grupul vulnerabil şi trebuie să renunţe la alcool dacă vrea să se vaccineze. Dar nea Vasile a ales deja: vinul, berea sau coniacul ca metodă de prevenţie. La fel ca el, şi alţi consăteni. 

Vezi și

La birtul din sat, pandemia nu sperie pe nimeni. 

Sătean: "Nu ma intereseaza. Eu stiu daca am 2-3 lei in buzunar, beau ce pot, ce nu pot nu beau. Asa mai stau la soare si cu asta basta. Îl fac când nu oi mai bea. Dupa ce oi muri il fac pe ala, sa ma caute ei"

Andreea Filip, reporter Observator: "În satul Potârnichea din judeţul Constanţa sunt 500 de locuitori. Niciuna dintre persoanele peste 65 de ani nu s-a programat să se vaccineze. Oamenii spun că nu are cine să îi ajute şi nici nu ştiu cui să ceară ajutor"

Primăria aşteaptă să primească cereri

Reprezentanţii primăriei Topraisar, comuna de care aparţine satul, spun că aşteaptă să li se ceară ajutorul. Localnicii, la rândul lor, aşteaptă să fie ajutaţi. Şi aşa, campania de vaccinare împotriva COVID 19 a rămas în aer.

Stelian Gheorghe, primar Topraisar: "Persoanele cu boli cronice merg la medicii de familie şi îi ajută să se înscrie pe platforma, iar cele peste 65 de ani care nu se descurca, noi avem un reprezentant la asistenta sociala care vine să îi ajute să se înscrie"

În comuna Topraisar trăiesc aproximativ 800 de persoane cu boli cronice şi 900 de persoane cu vârsta peste peste 65 de ani. Pănă acum, o singură persoană a solicitat ajutorul centrului social pentru a se înscriere la vaccinare.

Nicu Tatu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Vaccinare Covid la Potârnichea: Autorităţile asteaptă să fie rugate, iar localnicii aşteaptă să fie ajutaţi. Până atunci, unii se "vaccinează" la birtul din sat