Antena Meniu Search
x

Victimele alcoolului metilic

3 morţi, 7 oameni în comă şi alţi 7 internaţi în spital. E bilanţul dramatic al consumului de alcool într-o singură localitate din Călăraşi. Oamenii au crezut că au luat de băut o tărie, dar au înghiţit alcool metilic.

Vezi și

3 morţi, 7 oameni în comă şi alţi 7 internaţi în spital. E bilanţul dramatic al consumului de alcool într-o singură localitate din Călăraşi. Oamenii au crezut că au luat de băut o tărie, dar au înghiţit alcool metilic. Procurorii încă fac investigaţii să afle de unde a pornit problema şi dacă oamenii au fost intoxicaţi cu bună ştiinţă. De ani intregi, contrabanda cu alcool contrafăcut e un fenomen greu de oprit. O demonstrează şi o filmare făcută chiar azi de reporterii Observator, cu o cameră ascunsă. 

Un telefon dat unui vânzător de alcool găsit pe Internet şi tranzacţia e ca şi făcută. Omul vinde cu 25 de lei litrul de alcool pur şi se laudă că afacerea merge bine. De înţeles dacă te gândeşti că în magazin preţul e de 4 ori mai mare: o sută de lei.

3 dintre consumatori au murit, iar alţi 7 se luptă să trăiască la Terapie Intensivă, în spitalul de Urgenţă Floreasca. Au înghiţit alcool metilic şi, rând pe rând, organele lor au cedat. Acum, oamenii au nevoie de ajutorul aparatelor ca să respire.

Alcoolul metilic dă întregul metabolism peste cap. Duce întâi la insuficienţă renală, apoi afectează inima şi în final dă peste cap sistemul nervos central şi duce la comă profundă. Doza fatală este cuprinsă între 100 şi 125 de mililitri.

La Dragalina, moartea din sticlă ar fi fost împrăştiată de un vânzător de contrabandă.

Anchetatorii încă verifică dacă bărbaţii care au murit şi cei care au intrat în comă au luat băutura din acelaşi loc. Procurorii au deschis un dosar pentru omor din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Victimele alcoolului metilic