Antena Meniu Search
x

Viile din Prahova au rezistat cu succes atât ploilor abudente, cât şi caniculei

Viile din Prahova au rezistat cu succes atât ploilor abudente, cât şi caniculei! Mai mult, vor da o producţie record. Iar asta înseamnă şi că vinurile de calitate nu vor lipsi de pe masa românilor, dar şi a străinilor.

Vezi și

Viile din Prahova au rezistat cu succes atât ploilor abudente, cât şi caniculei! Mai mult, vor da o producţie record. Iar asta înseamnă şi că vinurile de calitate nu vor lipsi de pe masa românilor, dar şi a străinilor. Occidentalii au descoperit recent că avem vinuri excelente, aşa că nu ezită să-şi facă aprovizionarea din România.

Cu toate că este un an atipic şi nu a mai existat o climă aşa săcetoasă ca cea de anul acesta, producţia de struguri de la Valea călugărească promite succese chiar mai mari faţă de anii trecuţi. Soiurile de excepţie sunt cele roşii. Mai ales că sunt unele dintre cele mai productive.

Ploaia i-a ajutat pe agricultori, dar le-a şi creat probleme la un moment dat. Anumite zone au fost afectate. Iar acum specialiştii fac tratamente intensive în vie pentru combaterea bolilor.

Unul dintre cele mai renumite vinuri roşii de la Valea călugărească este Feteasca Neagră. El ajunge chiar şi la norvegieni, chinezi sau americani.

Viile Institutului de Vinificație și Viticultură de la Valea Călugărească, din Prahova, cuprind 1280 de soiuri de struguri, multe dintre ele unice.Viile Institutului de Vinificație și Viticultură de la Valea Călugărească, din Prahova, cuprind 1280 de soiuri de struguri, multe dintre ele unice, rodul cercetării de ani de zile. În cultură sunt însă doar 11 soiuri de struguri, predominnate fiind cele roșii, printre care și feteasca neagră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Viile din Prahova au rezistat cu succes atât ploilor abudente, cât şi caniculei