Antena Meniu Search
x

Video Viitorii miri ar putea recurge la soluţii pe ultima sută de metri: Să-şi mute nunţile în localităţile unde incidenţa este sub 3 la mie

Nuntă cu certificat verde! Este propunerea premierului Cîţu, pentru petrecerile organizate în localităţile în care rata de infectare a trecut de trei la mia de locuitori. Acum, evenimentele private sunt interzise dacă incidenţa a depăşit acest prag. Până decid autorităţile ce să facă, mirii au doar două soluţii: anulează totul sau îşi mută nunta în altă parte.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 13.09.2021, 20:10

Vezi și

Ana Maria, reprezentant restaurant: Am început să contactez din invitați și sa aflu care este numărul de persoane vaccinate care vor participa, astfel încât sa vedem ... cine poate participa la eveniment şi cine nu poate participa la eveniment. Noi vom aștepta toate regulile care se vor impune.

Ne pregătim cu centru de testare în locaţie, care va fi la dispoziţia celor care nu sunt vaccinaţi, dacă legea ne va permite. 

Ana Maria stă cu inima strânsă pentru că nu ştie dacă va mai putea organiza unul dintre cele mai importante eveniment din viaţa ei. Petrecerea ar urma să aibă loc la finalul acestei săptămâni, într-un restaurant din Snagov. Doar că în această localitate incidenţa cazurilor de Covid a sărit de trei la mie, iar când acest prag este depăşit nu se mai mai organizează evenimente private cu zeci sau sute de invitaţi. 

Ana Maria, mireasă: Este un scenariu la care efectiv nu vreau să mă gândesc și prin care speram sa nu trecem. Am văzut ieri știrea ne-a îngrijora. De peste un an de zile organizam acest eveniment.

Pe acelaşi subiect

În afară de Snagov, în jurul Bucureştiului mai sunt încă două localităţi unde saloanele de nunţi şi botezuri ar trebui închise:  Afumaţi şi Mogosoaia. 

Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei furnizorilor din industria nunţilor: Mirii din aceste localităţi aleargă de la o locaţie la alta în zonele unde încă se pot permite pentru a încerca intr-o disperare să își mute evenimentul cu doua, trei zile înainte într-un oraș sau o zona unde se pot ţine astfel de evenimente.

Oamenii pierd bani odată ce evenimentele le sunt anulate

Iar acest lucru se face evident, pe cheltuiala tinerilor. Şi în ţară, multe cupluri au fost nevoite să amâne sau să anuleze petrecerile private, tocmai din cauza numărului mare de îmbolnăviri. 

Andreea Miloș, manager restaurant: Pe evenimente a trebuit să le anulăm cu totul într-un timp destul de scurt, care ne-a pus atât pe noi în dificultate, cât şi pe mirii noştri. Unul dintre evenimentele care s-a anulat weekendul acesta a fost chiar un eveniment din 2019, care trebuia să aibă loc în 2020 însă, din păcate, au venit restricţiile, şi iată că a fost ghinion și a doua dată. 

Şi Ciprian se află la a doua încercare. Şi-a reprogramat nunta pe 16 octombrie, într-o localitate din Galaţi. 

Reporter: Care este cea mai mare teamă a dumneavoastră în momentul de faţă?

Ciprian, mire: Cea mai mare teamă ar fi să nu se amâne din nou. Bani pierduţi, timp pierdut.

Reporter: Câţi bani aţi pierdut anul trecut?

Ciprian, mire: Anul trecut am făcut un calcul doar eu pe pregatiri, pe avans, am pierdut undeva de 6.500 euro. Bani pierduţi, bani pe care nu am putut să îi recuperez. 

Nunţile ar putea totuşi să fie permise şi în localităţile unde incidenţa depăseste 3 la mie, cu o condiţie: toţi invitaţii să aibă certificat verde. 

Florin Cîţu, premierul României: Oamenii nu pot să-şi mai modifice data de la o săptămâna la alta. Şi atunci aş propune pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte, să folosim certificatul verde.

Ştefan Buturugă, reprezentant restaurant Snagov: Vom împinge toate pregătirile pe ultimul moment. Nu sunt puține și nici nu e ușor. În acest weekend avem cinci evenimente private. Asta însemnând nunţi sau botezuri.

Ca să se aplice această propunere trebuie mai intai să fie aprobată într-o sedinţă de guvern, lucru care s-ar putea întâmpla miercuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Viitorii miri ar putea recurge la soluţii pe ultima sută de metri: Să-şi mute nunţile în localităţile unde incidenţa este sub 3 la mie