Imagini EMOŢIONANTE! Doi bunici îşi repară, singuri, ţiglele smulse de vânt

Publicat: 05.09.2017, 19:24.
Actualizat: 05.09.2017, 20:26

Vijelia le-a luat acoperişul, nu şi speranţa. Cei doi bunici surprinşi în timp ce îşi repară, singuri, ţiglele smulse de vânt, muncesc de dimineaţa până seara. Întorşi la ei după furtuna care a măturat întreg judeţul Cluj, reporterii Observator nu au găsit picior de autoritate care să le vină în ajutor. 

Vijelia le-a luat acoperişul, nu şi speranţa. Cei doi bunici surprinşi în timp ce îşi repară, singuri, ţiglele smulse de vânt, muncesc de dimineaţa până seara. Întorşi la ei după furtuna care a măturat întreg judeţul Cluj, reporterii Observator nu au găsit picior de autoritate care să le vină în ajutor.

Singuri, cei doi bunici au încercat să mai salveze ceva. S-au urcat, imediat după urgie, în podul casei. Şi, cu mâinile tremurânde, au adunat ţiglele rămase pe acoperiş. În zori, s-au apucat din nou de treabă. Pe bunica Susana, am găsit-o cutreierând uliţele satului. Cere, din poartă în poartă, o mână de ajutor.

E bucuroasă că ginerele le dă o mână de ajutor, pentru că ea nu poate. Nici soţul nu mai are puteri. La cei 78 de ani, bunicul Ioan îşi priveşte deznădăjduit casa aproape dărâmată. Pare un morman de lemne şi cărămizi. Vântul le-a luat tot.

Vijelia a lovit cu forţă în tot judeţul. Vântul a bătut cu peste 70 de kilometri la oră, a retezat păduri întregi şi a nenorocit familii. În comuna Vad, am găsit-o pe Daniela, înconjurată de cei cinci copii. Se joacă împreună, printre ruine.

Azi-noapte, nu au dormit acasă. Nu mai au unde. În singura încăpere în care se înghesuiau, a căzut tavanul.

"Plângeam, ne-am speriat, am luat copiii şi am ieşit din casă cât am putut de repede. Dormim la socri. Şi ei sunt mai mulţi, dar încercam să facem tot posibililul să încăpem", spune Daniela.

Adi e cel mai mare dintre fraţi. Are nouă ani, dar gândeşte ca un om mare. A reuşit să ajungă până în clasa a treia, deşi, nu de puţine ori, a ajuns la şcoală desculţ şi fără rechizite. În 2014, o echipă Observator l-a ajutat să înceapă cursurile.

Efectele furtunii sunt dezastruoase. Recoltele sunt compromise, copacii - puşi la pământ. Până şi biserica în care îşi găseau alinare a rămas fără poartă şi acoperiş.

Citește și
• pe 01.01.1970 la 02:00
Furtună ucigaşă în Harghita! Un bărbat şi-a pierdut viaţa, izbit în plin de un copac doborât de vijelie
recomandari pe a1.ro
Ținuta purtată de Melania Trump la părăsirea Casei Albe. Cum arată costumul "de doliu" ales de fosta Primă Doamnă: Foto
• pe 01.01.1970 la 02:00
Furtunile au lovit cu violență în România. Pagube serioase în mai multe județe

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • ieri la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Claudia Radu de la Chefi la cuțite a dat vestea cea mare! Ce eveniment important s-a întâmplat astăzi în viața ei
pe spynews.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în prima noapte din închisoare. Mărturii cutremurătoare. "Visez șobolani"
pe antenasport.ro
"Aţi legaliza poligamia în România?" Răspunsul uluitor al lui Cristi Borcea, care a fost căsătorit de 3 ori și are 9 copii cu 4 femei
pe antenasport.ro
Care sunt rezoluțiile frumoasei Marlene Favela pentru noul an
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
21:37 RCA mai scump, pagube plătite mai repede. Schimbare majoră pe piața polițelor RCA, în aprilie 21:05 Vaccinarea anti-Covid de la Romexpo s-a blocat înainte să înceapă. Haos și scandal la imunizare, medicii au chemat poliția 20:58 Capitala intră în scenariul galben. Restaurantele, cinematografele și teatrele pot fi deschise doar în anumite condiţii 20:49 Știrile zilei, 20 ianuarie 2021. Joe Biden, al 46-lea președinte al Statelor Unite 20:39 Observator de bine, 20 ianuarie 2021. Se luptă cu un diagnostic crunt, însă arta a făcut-o apreciată la nivel internațional 20:37 Lady Gaga a oferit o puternică şi emoţionantă interpretare a imnului SUA, la inaugurarea lui Joe Biden 20:25 Jill Biden, portret de Primă Doamnă. Melania Trump a încălcat tradiţia transferului puterii 20:16 Corespondență exclusivă din SUA, în ziua învestirii lui Joe Biden. Bogdan Banu: ”Este un moment istoric, o tranziție neobișnuită” 20:05 Momentul în care Joe Biden depune jurământul şi devine al 46-lea preşedinte american 19:45 Joe Biden a depus jurământul şi a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii: "Voința poporului a fost ascultată"
CITEȘTE PE A1.ro
Cum s-a transformat Michelle Obama la 4 ani de când nu mai e Prima Doamnă. Ultima imagine cu ea evidențiază clar diferențele
A1.RO
Cum arată fiica cea mare a lui Cristi și a Mihaelei Borcea. Cei doi au ținut-o departe de ochii curioșilor
A1.RO