Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vin și carne de gâscă, de ziua Sfântului Martin

Sfântul Martin, sau sărbătoarea Vinului Nou, cum este cunoscută de catolici, i-a adunat pe mureşeni în jurul mesei şi anul acesta.

de Redactia Observator

la 12.11.2020 , 11:44

  • Sfântul Martin este portretizat ca un soldat omenos.
  • Deşi ducea o viaţă aspră, era aproape de cei săraci.

Legenda spune că cine nu mănâncă gâscă şi nu încearcă vinul nou de Sfântul Martin va rămâne flămând un an întreg. Aşa că un ospăţ în care gâsca a fost ingrediantul principal a fost organizat la Castelul Haller.

Sfântul Martin, sau sărbătoarea Vinului Nou, cum este cunoscută de catolici, i-a adunat pe mureşeni în jurul mesei şi anul acesta. Legenda spune că cine nu mănâncă gâscă şi nu încearcă vinul nou de Sfântul Martin va rămâne flămând un an întreg. Aşa că un ospăţ în care gâsca a fost ingrediantul principal a fost organizat la Castelul Haller.

Localnic: Ziua aceasta este o zi specială, e sărbătoarea sfântului Martin. În acest an am pregătit două preparate mai speciale - pulpa de gâscă şi pieptul de gâscă, cu piure de mazăre şi avem lângă ea şi un piure de ţelină cu vanilie.

Vezi și

Din cauza pandemiei, însă, numărul de oaspeţi a fost limitat. Chiar şi aşa, musafirii au ştiut să se bucure de mâncărurile fine şi mai ales de vinul bun. 

În pilde, Sfântul Martin este portretizat ca un soldat omenos, care deşi ducea o viaţă aspră, era aproape de cei săraci.

Localnic: Sfântul Martin era un soldat care era foarte bun la suflet şi când a văzut că un cerşetor este aproape în pielea goală şi îi era frig şi-a împărţit haina de soldat cu cerşetorul respectiv şi după aceea şi-a dat seama că nu are ce să caute în cadrul armatei şi s-a făcut călugăr.

Castelul Haller continuă să îl sărbătorească pe Sfântul Martin cu produse gastronomice specifice până în data de 15 a acestei luni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Vin și carne de gâscă, de ziua Sfântului Martin